Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. május 5. 08:01

„Beleborzongtam, amikor újra a csarnokba léptem”

Képriport
A járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően lehetővé vált, hogy újra ott lehessenek a nézők a sportmérkőzéseken. Kedden este így a Szedeák már szurkolók előtt fogadta a Falco együttesét. A csapat egy óriási győzelemmel köszöntötte őket.

Hirdetés

Régen látott látvány fogadta kedden délután a sportcsarnok előtt az embert, újra szurkolók várakoztak a belépésre. A kormány enyhített a szabályokon, így ismét látogathatóvá váltak a sportrendezvények. Természetesen bizonyos szabályokat be kell tartani a nézőknek, többek között kötelező a maszkviselése, valamint csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni a rendezvényt.

Félórával a mérkőzés előtt kisebb csoportokban álldogáltak az emberek a bejárat előtt. Bent sem volt tumultus, gyorsan zajlott a beléptetés, igaz több bejáratot is lehetett használni. A csarnokban a nézőket elválasztották a játéktértől, a mobil lelátók nem voltak használhatók. A közel 1000 néző könnyen megtalálta a helyét és a mérkőzés kezdetekor már hangosan zúgott a „Hajrá, Szeged!”.

A játékosokon és a nézőkön is látszott, hogy nagyon várták már ezt a pillanatot. A Szedeák minden pontját hangos ováció köszöntötte, néha szinte felrobban a csarnok. Érezhető volt, hogy nagyon bizonyítani akarnak a szegedi kosarasok.

Együtt szurkolt a család

Kisapáti Szilárd és családja a pandémiás helyzet előtt is rendszeres látogatója volt a kosármeccseknek. Nem véletlen, hogy együtt jöttek, hisz a gyerekek is nagyon szeretik játékot. Most is azonnal kihasználták a lehetőséget, hogy újra együtt szurkolhassanak kedvenceiknek. „Szenzációs volt újra belépni a csarnokba, még mindig libabőrös a karom” – mutatta mosolyogva a családfő.

Levente csupán néhány hónapja követi komolyabban a Szedeák mérkőzéseit. Azóta, amikor kiderült, történelmet ír a csapat. Az első kosármeccsére még novemberben látogatott ki, utána csak a különféle tudósításokat olvasta el és távolról szurkolt. Most úgy érezte, itt a helye, hisz így egy kicsit részese lehet az együttes nagyszerű menetelésének.

A nézőtéren egy ismerős arcot is felfedeztünk, a népszerű vízilabdázó, Kiss Csaba önfeledten szurkolt a Szedeáknak. Elmondta, nagyon szereti a kosárlabdát, a szegedi kosárlabdáért pedig rajong. „Ilyen tét mellett látni egy ilyen találkozót, hosszú kihagyás után végre igazi szurkolókat hallani mellettem, fantasztikus érzés volt. Tényleg bizsergett az ember egész végig” – mondta a sportoló. Hozzátette, a játékosok számára nagyon fontosak a nézők és sok nehéz helyzeten át tudják lendíteni őket. Ezt plusz erőt tud adni. Ő aztán tudja, miről beszél, hisz több mint 30 éves sportolói múlt áll mögötte.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szrecskó Szekulovics, a Szedeák edzője szintén kiemelte, hogy milyen fontos volt számukra a nézők jelenléte és örült annak, hogy egy ilyen meccsel fogadhatták őket újra a csarnokban. Kardos Péter, a klub elnöke annyit tett hozzá, hogy ezen a mérkőzésen számos holtponton lendítették át a játékosokat a nézők szurkolása, akik végig űzték, hajtották a csapatot.

Amennyiben a meccsre is kíváncsi, itt elolvashatja összefoglalónkat.

Legközelebb pénteken Szombathelyen találkozik a két csapat, majd a jövő hét hétfőn újra az újszegedi sportcsarnokban találkoznak. Természetesen újra várják a szurkolókat!

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elődöntő Falco kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés