Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Csütörtöktől újra lehet filmeket nézni Szeged szívében, kinyit a Belvárosi Mozi, itt vannak az első hét filmjei, vetítési időpontjai, és a legfontosabb szabályok a mozizáshoz!
Művház 2021. május 5. 11:40

Csütörtöktől újra lehet filmeket nézni Szeged szívében, kinyit a Belvárosi Mozi, itt vannak az első hét filmjei, vetítési időpontjai, és a legfontosabb szabályok a mozizáshoz!

Hathónapos kényszerszünet után kapcsolják be újra a vetítőgépeket nyilvános vetítésre az ország egyik legszebb filmszínházában.

Hirdetés

Május 6-án, csütörtökön újra kinyit a Belvárosi Mozi, amiről annak idején itt írtam le, hogy mennyire szeretem, de a Szeged.hu szerkesztőségének többi tagja sem közömbös iránta, és nem csak azért, mert egy városi intézményről van szó, hanem mert a Belvárosi Mozi szép, nagy, és tökéletesen bizonyítja működésével, hogy a mozizás a kultúra szerves része, és hogy a filmművészet 2021-ben sem csak a Marvel- és a DC-hősökről szól.

Szóval, a Belvárosi Mozi menő, szeretjük, és már alig várjuk, hogy újra mehessünk ücsörögni a nagyvászon előtt a sötétben!

A nyitás első hetében az alábbi filmeket lehet majd megnézni a világjárvány kirobbanása előtt nem sokkal felújított filmszínház három mozitermében.

Zsigmond Vilmos-terem

06–12.
16:00 – Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs
17:45  – Kutyabaj
20:00 –Tenet

Balázs Béla-terem

06–12.
16:00 – Taníts meg repülni!
18:15 – New Orleans, a zene városa
20:30 – Egy évem Salingerrel

Csőke József-terem

06–12.
16:30 – Napsugár
18:30 – Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs
20:15 – Gyilkos szerepben

A fenti filmlistával kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy a forgalmazók jelenleg egymás után jelentik be a májusban bemutatásra szánt alkotásokat, így hamarosan a Belvárosi Mozi is vetíteni fog például olyan, eddig dobozban várakozó magyar filmeket, mint Felméri Cecília Spirál, Gothár Péter Hét kis véletlen, Kocsis Ágnes Éden, vagy Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című alkotásai. De a legújabb Oscar-díjas filmeket, mint A nomádok földje, az Ígéretes fiatal nő, a Lelki ismeretek, és olyan különlegességeket is lehet majd látni májusban a Belvárosi Moziban, mint például az Oscar jelölésig jutott, Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda című különleges, fekete-fehér dokumentumfilm.

A mozi egyébként kiadott egy rövid útmutatót is ahhoz, hogy miként lehet részt venni csütörtöktől a vetítéseken. Az valószínűleg senkit sem lep meg, hogy védettségi igazolvány kell a mozizáshoz, de ezen kívül is van még néhány dolog, amit érdemes tudni. Ezeket is összegyűjtöttük, tessék:

  • a mozitermeket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, valamint 18 éven aluliak, ha egy védettségivel rendelkező felnőttel érkeznek;
  • a védettségi igazolványt egy személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt a moziterembe lépés előtt be kell mutatni a személyzetnek;
  • a mozi területén a maszk viselése a vetítőtermeken kívül mindenkinek kötelező;
  • a nézők biztonsága érdekében a nem egy tranzakcióban vásárolt helyek között a termekben a mozi egy-két szék távolságot kihagy;
  • a személyzet továbbá kéri, hogy a moziba érkezők használják a mozi területén elhelyezett kézfertőtlenítőket, és tartsák be a 1,5 méteres távolságot a sorban álláskor is.

Gyerünk a moziba be!

(Nyitókép: Szeged.hu/Iványi Aurél)

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi betegség covid-19 fertőzés film filmajánló járvány koronavírus mozi műsor nyitás program programajánló védettségi igazolvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés