Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Szegeden nem tört ki a szombathelyi vulkán, egyenlített a Szedeák az elődöntős párharcban: Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96–92
Ziccer 2021. május 4. 20:12

Szegeden nem tört ki a szombathelyi vulkán, egyenlített a Szedeák az elődöntős párharcban: Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96–92

Képriport
A vendégek csak az első negyedet tudták megnyerni a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjének második összecsapásán az újszegedi sportcsarnokban.

Hirdetés

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96–92 (25–27, 22–19, 22–19, 27–27)
Tippmix férfi kosárlabda NB I, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczur T., Papp P., Goda L.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Govens 31/9, Brown 23/6, Dželetović 17/6, Bognár 7, Dickey 13. Csere: Kerpel-Fronius G. -, Kerpel-Fronius B. -, Keller I. 5/3. Vezetőedző: Srećko Sekulović.
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 10/6, Váradi 13/3, Benke 15, Bruinsma 16, Keller 14/6. Csere: Perl 15/3, Barac 9, Doktor -. Kipontozódott: Keller Á., Váradi, Anderson. Vezetőedző: Gasper Okorn.

A bajnokság elődöntőjének első, szombati meccsén kikapott a Szedeák Szombathelyen, erről itt írtunk bővebben, ezért különösen fontos volt, hogy a három nyert meccsig, maximum öt mérkőzésig tartó párharc következő, keddi etapján győzni tudjon a szegedi csapat.

Kedden este 18 órától fél év után először játszott közönség előtt a Szedeák hazai pályán, ráadásul idő közben története legjobb napjait éli a csapat, így aztán nem volt meglepő, hogy közel ezer néző volt a csarnokban, akik remek hangulatot csináltak. 

A meccs alatt végig érződött, hogy minkét csapat vállán nagy a tét, a szegedi kosarasokat azonban láthatóan spanolták a körülmények, így aztán egy végig kiélezett meccset játszottak a címvédő vendégek ellen, akiken ki is jött a feszültség: a meccs vége felé már egyre többet vitatkoztak a játékvezetőkkel.

Még több fotó a meccsről a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva látható (fotók: Szabó Luca)

A Naturtex-SZTE-Szedeák végül három negyedet megnyerve 96–92-re győzte le a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt, ezzel pedig fennállásának eddigi legjobb eredményét érte el, hiszen már nem csak az mondható el, hogy bejutottak az elődöntőbe, hanem mérkőzést is nyertek ott.

A két csapat pénteken Szombathelyen, hétfőn pedig újra Szegeden játszik egymással a döntőbe jutásért.

A Szeged TV sportműsora, az Aréna a Facebook-oldalán élőben közvetítette a meccs utáni sajtótájékoztatót, ez itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Falco kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák elődöntő Naturtex Szombathely
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés