Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Befejeződött a közterületi térfigyelő rendszer újabb fejlesztése: mától 84 kamera figyeli a belvárost
Szegeden 2021. május 4. 11:23

Befejeződött a közterületi térfigyelő rendszer újabb fejlesztése: mától 84 kamera figyeli a belvárost

Képriport
Az utolsó beállításokat végezték a szakemberek ma délelőtt a Szent István téren, ahol újabb térfigyelő kamerákat helyeztek üzembe. A korábbi félszáz mellé az elmúlt hónapokban 38 új kamarát szereltek fel, így már 84 térfigyelő vigyáz a szegediek biztonságára.

Hirdetés

A munkákat februárban kezdték, akkor tizenhat új térfigyelő kamerát szerelnek fel a belvárosban, többek között a Magyar Ede és a Klauzál téren, de új kamerákat kapott a Kárász és a Somogyi utca, valamint a Dugonics tér és a Tisza Lajos körút is.

A fejlesztés második ütemét ma fejezték be. Ennek keretében huszonkét helyszínen fejlesztették a térfigyelő kamerarendszert.

Az Anna-kúti csomópont és Szent István tér mellett, a Toldy, az Eötvös, a Jókai, a Kölcsey és a Sóhordó utcát, valamint az Árpád teret is bekamerázták.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Összesen huszonnyolc helyszínre harmincnyolc térfigyelő kamerát telepíttetett február óta a szegedi önkormányzat, amivel tovább nőtt a szegediek biztonsága.

Varga Tibor, a biztonsági rendszerek telepítésével és karbantartásával foglalkozó szegedi cég, az Elektrotechnik Szervíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője a telepítések mai, utolsó helyszínén, a Szent István téren elmondta, korábban ezt a területet nem vigyázták kamerák, most a történelmi belvárosnak ez a része is biztonságosabb lett.

– Ma befejezzük az új kamerák telepítését, amelyet a korábban már kiépített informatikai hálózatra csatlakoztattunk, így a jövőben a kamerák képei folyamatosan megjelennek a felügyeleti központban, a rendőrségen és a közterület-felügyelőknél.

A Szent István téren több kamerát is felszereltek, van közöttük olyan, amelyiknek fix a látószöge, de olyan is, amelyiknek a távolról, a megfigyelőközpontokból változtatható.

A kamerarendszerhez korábban már négy és fél kilométer hosszan új optikai hálózatot telepítettek, több mint másfél kilométer hosszan pedig elektromos tápellátást is kiépíttetett az önkormányzat.

Ezek a fejlesztések tették most lehetővé, hogy a térfigyelő kamerákat egy szerverközponton keresztül beköthessék a rendőrségre is.

Az új kamerák telepítését kizárólag önkormányzati forrásból fedezték, a korábbi optikai kábelezés 14 milliós, az új kamerák telítése pedig két ütemben összesen 17 milliós beruházást jelentett.

Szeged eddig is az egyik legbiztonságosabb magyar városnak számított, a most városszerte telepített újabb térfigyelő kamerák pedig még tovább növelik az itt élők biztonságát.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros biztonság bűnmegelőzés fejlesztés közterületi kamera térfigyelő kamera Szent István tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés