Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 4. 07:46 Forrás: Szegedi Tükör

Orbán gondolatai ijesztően hézagosak – Kutnyik Pál olvasói levele


Hirdetés

Kérdezem a T. Olvasót, emlékszik olyan alkalomra, amikor a tíz éve hatalomban lévők beismerték volna a tévedésüket, hibájukat? Ugye, nem? Mert mindenki hibás volt: Brüsszel, az Európai Unió, Soros, az ellenzék, a migránsok etc., csak éppen azok nem, akik a hibát elkövették. Manfred Weber sem véletlenül nyilvánította „tévútnak” Magyarország elmúlt tízéves politikáját. Orbán persze überelt: „közismert tény, hogy Weber neheztel Magyarországra”. Még véletlenül sem a magyar kormányra vagy Orbánra, hanem Magyarországra.

Az utóbbi tíz év nem a kormányzásról, nem is a politikai manőverekről szólt, hanem egyfajta sodródásról. Megeshetett, hogy Orbán nem is akart vétóval zsarolni, mindössze véletlenül csúszott ki a száján a szó, de hát a magyar ember már csak olyan, hogy szavatartóan komoly, így inkább a saját mondásához hajlítja a valóságot, semhogy visszaszívjon valamit. A rezsim úgy képmutató, hogy a látszatra sem ügyel.

A kormány hivatalos kommunikációja szerint mindent megtesz a járvány ellenében is, amikor túl a látszaton 300 milliárd forintot dobott szét, amiből jutott sportra, (focira), miniszterelnöki rezidenciának otthont adó várra, és így tovább. A vírusválság következményeit nem gondolta ebből a summából enyhíteni a kabinet, miközben a lakástámogatásra, illetve a szociálpolitikai menetdíjkedvezményre fordítható összegeket sok milliárddal kurtította meg.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

A Fidesz azzal rémisztgetett, hogy olyasféle zendülésre, mint ami az Egyesült Államokban is történt, ahol törtek, zúztak, és még emberek is meghaltak, csak a baloldaliak képesek. Azt mindig sejtettem, hogy Orbán szelektív gondolatai ijesztően hézagosak, ezért hadd említsem 2006-ot, amikor is az általuk összehozott csőcselékkel a TV akkori székházát kis híján csaknem porig égették, korábban kordont bontottak, a sok hazug szónoklatokról nem is szólva.

Tavaly év végére csaknem minden álma beteljesült a miniszterelnöknek... Egyéb álma legföljebb még az lehetne, hogy politikájának rabja legyen a teljes népesség. És nekünk, a népnek ki tudja, hogy még meddig kell ezzel a súlyos hipokrízissel együtt élnünk.

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kutnyik Pál Manfred Weber olvasói levél Orbán Viktor Szegedi Tükör

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés