Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 3. 20:41

Egyre népszerűbb a gazdagok megadóztatása az Egyesült Államokban

Joe Biden amerikai elnök gazdaságpolitikája egy egyszerű elven alapszik – fizessenek a gazdagok! Eddigi intézkedéseit pedig nem csak a szegényebb rétegek, de a jómódúak is támogatják.

Hirdetés

Az Investor's Business Daily által megrendelt kutatás szerint a lakosság többsége támogatja azokat az adóemelő intézkedéseket, amelyek segítségével Joe Biden az amerikai családoknak akar többlettámogatásokat biztosítani.

A megkérdezettek 54 százaléka értett együtt azzal, hogy a vállalatok által fizetett társasági adó 21 százalékról 28 százalékra emelkedjen – ennek a mértéke jelenleg Magyarországon 9 százalék.

Az adóemelés ráadásul a jómódúak között népszerűbb, mint az alacsony jövedelműek körében – az évi 75 ezer dollárnál (körülbelül 22,5 millió forint) többet keresők 65 százaléka támogatja.

Szintén 65 százalékos a támogatottsága annak, hogy az évi egymillió dollárnál nagyobb tőkejövedelmeket (például a befektetések hozamát) magasabb adó sújtsa.

Az új, magasabb adók népszerűségét az nymag.com azzal indokolja, hogy azokat a Biden-adminisztráció úgy alakította ki, hogy kizárólag a társadalom egy nagyon szűk csoportját érintse. Csak azok a háztartások fognak ugyanis többet befizetni a közösbe, akiknek az éves jövedelme meghaladja a 400 ezer dollárt – ez majdnem 120 millió forintnak felel meg.

A legmagasabb jövedelmű rétegek megadóztatása Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend. Botka László 2017-es jelszavával, hogy „Fizessenek a gazdagok!”, a lakosság 88 százaléka ért egyet egy kutatás szerint.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó adózás Amerika Amerikai Egyesült Államok amerikai elnök Botka László Botka László programja Egyesült Államok Joe Biden jövedelmi különbségek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés