Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 3. 18:17

A járványhelyzet enyhülése a véradásokban még nem érezhető

Továbbra is elmaradt a várakozásoktól a véradók száma az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében. Az elmaradás közel 20 százalékos, a járványhelyzet enyhülés nem hozta magával a véradók számának emelkedését.

Hirdetés

Április 26-a és május 2-a között 371 egészséges véradó nyújtotta karját, hogy segítsen. A tervek szerint arra a hétre 450 véradóra lett volna szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés 18 százalék volt. Változatlanul igaz, hogy vannak véradások, ahol túljelentkezés van, és olyanok is, ahová a vártnál kevesebben mentek el.

A Vöröskereszt annak érdekében, hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kér minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit, menjen el vért adni.

Minden 18 év feletti felnőttől, aki egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérik, jelentkezzen véradásra bármelyik véradáson. Nagyon fontos, hogy biztosítani lehessen a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

A koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát.

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

A véradási helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt weboldalain mindig lehet tájékozódni.

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Magyar Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Vöröskereszt Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete véradás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés