Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 3. 13:34

Pál Csaba és Papp Balázs szegedi biológusok megosztott Akadémiai Díjat kaptak

A Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlésén ismerték el a Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársait.

Hirdetés
  • Pál Csaba, az MTA doktorát, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadóját, a Szintetikus és Rendszerbiológiai Egység Lendület Kísérleti Evolúcióbiológiai Csoport vezetőjét és
  • Papp Balázs, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémiai Intézetének tudományos főmunkatársa, a Szintetikus és Rendszerbiológiai Egység Lendület Számítógépes Rendszerbiológiai Csoport vezetője Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlésén.

Az indoklás szerint számos úttörő kutatási eredményük, több mint ötven közös publikációjuk, valamint a rendszerbiológiai kutatásokat az evolúciós biológiával ötvöző, az antibiotikum-kutatást és a biotechnológiát is támogató új biológiai szemléletmód hazai elterjedésében játszott meghatározó szerepük elismeréseként kapták meg a díjat.

Pál Csabával a Bolyai-díja után készítettünk interjút, illetve beszámoltunk arról a kutatásáról is, aminek az a lényege, hogy a kutatócsoportja olyan antibiotikum-molekulák fejlesztésén dolgozik, amelyek hatékonyak lehetnek a „szuperbaktériumok” ellen.

A 194. akadémiai közgyűlésen felszólalt Karikó Katalin is. Szeged leendő díszpolgára, előadását itt is megtekinthetik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Tudományos Akadémia MTA MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Pál Csaba Papp Balázs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés