Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Módosított műsorral várja nézőit a Szabadtéri: visszatér az Apáca Show, és több új produkció is bekerült a nyári színház műsorába
Művház 2021. május 3. 14:09

Módosított műsorral várja nézőit a Szabadtéri: visszatér az Apáca Show, és több új produkció is bekerült a nyári színház műsorába

Több változást is bejelentett 2021-es évadával kapcsolatosan a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színházának műsora a járványhelyzet miatt módosul, bár három korábban meghirdetett darab elmarad, számos új, nagyszabású produkcióval készülnek a 90. évfordulóra.

Hirdetés

A koronavírus-járvány nem először állítja kihívások elé a Szegedi Szabadtéri Játékokat, és a 2021-es, jubileumi évadra is rányomja bélyegét.

–  A járványügyi helyzet miatt módosítani kellett a szabadtéri játékok idei programját. Három produkció kikerült a repertoárból. A változás érinti a Dóm téren a Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát, az újszegedi színpadon pedig Verdi Traviatáját, valamint a Hófehérek és a hét törpe című mesebalettet – mondta az idei évadról tartott mai online sajtótájékoztatón Barnák László főigazgató.

Az ország legnagyobb szabadtéri színházának műsorába több új, produkció is bekerült.

Az idén 90 éves Szabadtéri június 24-én az Ajándékkoncerttel indul, a szimfonikus zenekari koncerttel látványos vizuális meglepetéssel élvezhetik majd a nézők.

Július 17-én és 18-án minden idők legismertebb magyar sportolójának, Puskás Ferencnek az életét, és az Aranycsapat történetét feldolgozó musical sztárszereposztással érkezik a Dóm térre. A monumentális előadásban többek között 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista szerepel, a különleges látványt tűzijáték és ledfal is fokozza majd a hatalmas, ezer négyzetméteres színpadon.

Idén visszatér a néptánc a Dóm téri színpadra. Július 23-án koprodukcióban az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel, Tánc-ünnep címmel néptánc produkció látható.  

Módosul a az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsora is. A különleges atmoszférájú játszóhelyen a Játékszín fergeteges vígjátékával, a Kölcsönlakással indul az évad július 9-én és 10-én, majd július 23-án és 24-én Mozart népszerű vígoperája, a Szöktetés a szerájból látható, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében. Augusztus 19-én és 20-án a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje kerül színre.

Tavaly ősszel hatalmas sikert aratott az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Dumaszínház humoristájának önálló estje, ezért az idén a hazai stand-up comedy újabb két sztárja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám érkezik egy-egy estére a ligetbe.

A Szegedi Szabadtéri Játékok korábban meghirdetett produkciói továbbra is műsoron maradnak, így a Szirtes Tamás rendezte Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, majd a soul- és diszkódallamokkal fűszerezett Apáca show című musical, Szente Vajk rendezésében.

Augusztus két hétvégéjén pedig minden idők egyik legnagyobb musicalklasszikusa, a West Side Story is megelevenedik a Dóm téren. A nagyszabású produkció rendezője Alföldi Róbert.

Az újszegedi színpad műsorán változatlanul látható lesz a Moliére komédiája, a Scapin furfangjai Herczeg T. Tamás rendezésében.

– Szakértők egybehangzó véleménye, hogy a szabadtéren megtartott kulturális rendezvények a legbiztonságosabbak közé tartoznak. Minden biztonsági intézkedést betartva készülünk arra, hogy újra fogadjuk a nézőinket, hogy ne maradjanak idén nyáron szabadtéri színházi élmény nélkül – mondta a főigazgató.

Barnák László felhívta a figyelmet arra is, hogy az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltása ma megkezdődött. A nézőknek online és személyesen, a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában is lehetőségük van visszaváltani a belépőket, amelyek határideje az egyes előadások eredeti dátumát követő nyolcadik nap.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es programja

Dóm tér

Június 24.:
Ajándékkoncert
Július 3., 4., 5., 10., 11.:
Jézus Krisztus Szupersztár – rockopera
Július 17., 18.:
Puskás, a musical – musical
Július 23.:
Tánc-ünnep – néptánc
Július 30., 31., augusztus 1.:
Apáca Show – musical
Augusztus 13., 14., 15., 20., 21., 22.:
West Side Story – musical

Újszegedi Szabadtéri Színpad

Július 9., 10.:
Kölcsönlakás – vígjáték
Július 23., 24.:
Szöktetés a szerájból – vígopera
Augusztus 6., 7.:
Scapin furfangjai – vígjáték
Augusztus 19., 20.:
Nők az idegösszeomlás szélén – musical

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László műsor Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es évad Dóm tér színház Újszegedi Szabadtéri Színpad
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés