Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 3. 09:39 Forrás: Szegedi Tükör

Védettségi igazolvány – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Noha pár évtizede már nem hiszek a húsvéti nyusziban, mégis tojt most nekem egy védettségi igazolványt. Azt még nem sikerült megfejtenem, hogy mi ellen véd, de – ahogy a mondás tartja – ajándék lónak ne nézd a patáját.

Hirdetés

Én is szó nélkül beraktam a plasztikkártyát a fiókba, mivel ezzel sem vásárolni, sem hitelt törleszteni nem lehet, és állítólag az Európai Unióba se lehet vele utazni, mivel nincs rajta, hogy mivel oltottak, és hogy megkaptam-e a második oltást.

Rájöttem, hogy valamelyik NER-lovag zseniális pénzszerző ötlete tárgyiasult bizonyítékát fogom csak a kezembe, talán asztali gombfocihoz még lehet használni pattintgatónak. Számlát még nem kaptam róla, bár exlégiós haverjaim, Senki Alfonz és Csülök szerint ezt már tíz év alatt bőven kifizettem. Tehát legyek hálás, és fogjam be a csuszalesőmet. Már csak arra várok, hogy kapok egy ingyenes QR-kódfejtési segédletet, mert amikor az elemit jártam, ezt még Bill Gates sem ismerhette. Mint ráérős nyugdíjas, kiderítettem, hogy a QR-kód (Quick Response-kód) egy kétdimenziós vonalkód, amelyet egy japán cég fejlesztett ki. Nevét az angol Quick Response (= gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. E lapos „plasztikbomba” hátoldalán azon örökbecsű infót találtam, miszerint a jogosultságok adott internetes oldalon ellenőrizhetők. Gyalogoltam az információs Szaharában, mígnem egy négyoldalas tájékoztatóból megtudtam, hogy a kártya hat hónapig érvényes az első oltástól számítva.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Szerencsés esetben tizenhat év alatt lesz ingyen egy magyar kártyányi lapom, csak a feliratozást kell módosítanom. Hogy ezalatt mennyit hízik a NER-lovag bankszámlája, nem az én dolgom, örüljek, hogy élek, nem kerültem a Kásler Miklós szerint meg sem rendült egészségügyi rendszerbe.

Tőlem biztosan nem kérik el a dubaji vagy Seychelle-szigeteki reptéren ezt a grátisz kártyát, így az sem érdekel, érvényes lenne-e ott, vagy sem. Bár Tuskó Hopkins szerint aki odamegy, attól nem is kérik. Fülig Jimmy haverom amúgy is 14 karátos kocsikkal szaladgál, vagy mindenféle cirkálókkal hajózik Freddy bátyámmal.

Tehát tojt egy laposat a nyuszi, s azóta is szaporán csinálja. Végre itt a fény az alagút végén, s most örülhetünk, hogy a kínai gyorsvasútból csak a pénzköltés valósult meg, a belgrádi gyors még sehol. Állítólag Kipcsákföldre is terveznek különvonatot 2022 tavaszán, a választások után. Ez nagyon fontos dolog, ott akarok lenni a Keleti pályaudvaron, integetni, megbizonyosodni. Csak jó hosszú vonat legyen, minden lovag és nyalonc felférjen! Félek, egyesek különrepülővel vagy jachttal oldanak kereket, de egy a lényeg, egyirányú útra menjenek. Utána jöhet az országos karantén!

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus olvasói levél pandémia Szegedi Tükör védettségi igazolvány világjárvány Zsadányi Nagy Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés