Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket időpontfoglalás nélkül is lehet már intézni a kormányablakoknál
Túl a városon 2021. május 3. 15:18

Védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket időpontfoglalás nélkül is lehet már intézni a kormányablakoknál

Az RTL Klub híradója kérdezett rá erre az operatív törzsnél.

Hirdetés

Vasárnap esti híradójában számolt be az RTL Klub arról, hogy nagyon sok a panasz a védettségi igazolványokkal kapcsolatosan. Sokan hónapokkal az oltás után sem kapták még meg a plasztikkártyát, ami eddig nem okozott gondot, hiszen semmire sem volt jó, most viszont, hogy lett valódi funkciója és számtalan helyre csak ezzel lehet bemenni, egyre többeknek tűnik fel a hiányuk.

Van olyan egészségügyi dolgozó, aki januárban kapta meg az oltást, de még mindig nem kapott igazolványt, és elmondása szerint nagyjából százszor próbálta az illetékes kormányhivatallal felvenni a kapcsolatot ezzel kapcsolatosan, sikertelenül.

Az RTL Híradó szerint a kormányablakokban nagy a túlterheltség a hasonló ügyek miatt, van, ahol csak hetekre lehet időpontot kapni az ügyintézésre. Az igazolványokkal kapcsolatos hasonló problémákat Gulyás Gergely miniszter is megerősítette a legutóbbi Kormányinfón.

Ez viszont most megoldódni látszik, ugyanis

az operatív törzs a csatorna kérdésére azt válaszolta, hogy hétfőtől (mától) már időpontfoglalás nélkül is lehet a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál.

Az RTL híradójában emellett az is elhangzott, hogy azok, akik külföldön kapták meg az oltást, akkor juthatnak magyarországi védettségi igazolványhoz, ha ellenanyag-vizsgálat eredményét bemutatva kérik ezt a kormányablakoknál.

A fent említett rövid híradós riportot itt lehet megnézni:

 

(Nyitókép: MTI/Róka László)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés Gulyás Gergely híradó járvány járványkezelés Kormányablak kormányhivatal koronavírus miniszter oltás oltási igazolvány oltóanyag operatív törzs Orbán-kormány RTL KLub ügyintézés vakcina vakcinaigazolás védettségi igazolvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés