Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 2. 20:28

Több mint 270 millió adag vakcinát adtak már be Kínában

Az oltottsági arány más országokkal összehasonlítva viszonylag alacsony.

Hirdetés

Több mint 270 millió adag koronavírus elleni vakcinát adtak már be Kína-szerte szombatig – közölte a kínai nemzeti egészségügyi bizottság vasárnap.

A kínai oltási kampányban széles körben használt háromféle kínai fejlesztésű vakcina mindegyike két adag beadását igényli, így az eddig beadott dózisok száma nem egyenlő az összes beoltott számával.

Az oltottsági arány más országokkal összevetve továbbra is viszonylag alacsony, jóllehet az utóbbi időben Peking igyekezett gyorsítani az oltási kampány ütemén. A vasárnap közölt adat 50 milliós emelkedést mutatott az egy héttel korábbihoz képest.

A China Daily nevű kínai pártlap múlt héten egy április 25-én közzétett, több mint 13 ezer ember bevonásával készült felmérés eredményére hivatkozva arról számolt be, hogy minden öt kínai közül több mint négy hajlandó beadatni a Covid-19 elleni védőoltást.

Mivel Kínában a járvány tavaly áprilisi megfékezése óta csak szórványosan fordultak elő újabb fertőzéses esetek, sokan azért nem sietnek a védőoltás felvételével, mert nem tartanak a fertőzés veszélyétől.

Az országban jelenleg tart a május 1-jei ötnapos munkaszünet, amit sokan jellemzően utazással töltenek. A kínai közösségi médiában a hétvégén számos felvételt tettek közzé a népszerű turistahelyeket, köztük a kínai nagy falat elárasztó tömegről. A Global Times kínai lap internetes oldalán egy szombaton közzétett cikkben azt írták, a nagy tömegek kialakulása arra utal, hogy az emberek bíznak a járvány elleni intézkedések hatásosságában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány járványkezelés Kína kínai vakcina koronavírus oltás oltási terv oltóanyag pandémia vakcina világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés