Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 2. 15:37

Hivatalosan is Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Azt azért nehéz lenne állítani, hogy ezen bárki meglepődik, aki követi a magyar belpolitikát.

Hirdetés

Dobrev Klára lesz a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje – jelentették be az ellenzéki párt Facebook-oldalán vasárnap délután. 

Dobrev Klára arról beszélt, hogy a kitalált ellenségek után megjött a valódi kihívás a kormány számára, a koronavírus-járvány, és gyorsan kiderült, hogy az Orbán-kormány gyenge és kormányzásképtelen. A magyar állam szerinte leépült, ami katasztrofális következményekkel jár, magyar emberek ezrei haltak meg emiatt. 

„Orbán azt hitte, hogy a bejáratott nagyotmondással ezt is le tudja győzni, de a vírus nem fogadott szót a kormánynak”

– mondta a miniszterelnökről Dobrev Klára, aki szerint Orbán Viktor nemzeti tragédiába sodorta az országot, aminek az oka nemcsak a vírus, hanem az egész NER.

„Egy demokratikus államot nem lehet elbábozni. A demokrácia hiányában ezrek haltak meg Magyarországon”

– mondta Dobrev.

A DK mongrammú politikus jelölése kapcsán a hvg.hu azt írja, hogy a Demokratikus Koalícióban nem volt más opció, mint hogy ő legyen a párt miniszterelnök-jelöltje. De persze nem a monogramja miatt. A lap úgy tudja, hogy egyébként maga Dobrev Klára nem ambicionálja, hogy közös miniszterelnök-jelölt legyen, nem akarja otthagyni az Európai Parlamentet. A hvg.hu egy olyan forgatókönyvet is hallott, hogy a magas elutasítottsága miatt egy pillanatban el sem akarták indítani, de végül a pártnak az ellenzéki tárgyalásokon képviselt pozíciója illetve a minél szélesebb választói réteg megszólítása miatt mégis szükség volt erre.

A bejelentés óta már egy rövid összefoglaló kampányvideó is megjelent a DK Facebook-oldalán, ez itt látható:

A facebookos élő adás, amiben bejelentették a párt miniszterelnök-jelöltjét, itt nézhető vissza:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: covid-19 Demokratikus Koalíció DK Dobrev Klára ellenzék ellenzéki összefogás Gyurcsány Ferenc járvány járványkezelés koronavírus miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés