Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Elmaradt a nagy vihar szombat este, a Facebookon az OMSZ meteorológusainak anyját szidták a kommentelők, ki kellett kapcsolni a hozzászólási lehetőséget
Színes 2021. május 2. 11:45

Elmaradt a nagy vihar szombat este, a Facebookon az OMSZ meteorológusainak anyját szidták a kommentelők, ki kellett kapcsolni a hozzászólási lehetőséget

Anyák napja előestéje a magyar interneten. Már az is baj, ha elmarad egy nagy vihar.

Hirdetés

A 444 vette észre, hogy elszabadultak az indulatok az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán, miután a meteorológusok az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és viharos szél miatt szombat estére, ám végül az igazán heves légköri események elmaradtak, egész pontosan Szlovákiában történtek.

„Az elmúlt éjszaka a várakozásokkal ellentétben sokkal gyengébben muzsikált a légkör. Ugyan több helyütt is kialakultak záporok, zivatarok, de az igazán heves események Szlovákia területén történtek” – írták a meteorológiai szolgálat oldalán.

Az időjárási paraméterek lényegében adottak voltak a heves eseményekre, ám a friss rádiószondás mérések alapján jóval korábba érkezett az eseményeket gátló kiszáradás a légkörben.

„Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Sajnos moderálni kellett a tegnap esti hozzászólásokat, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket!” – reagáltak a kommentelők durva reakcióira, amiket az elmúlt fél napban kaptak.

A 444 ennek kapcsán megjegyzi, hogy vasárnapra az OMSZ viharos erejű szélről szóló posztja alatt teljesen ki kellett kapcsolni a kommentelést. 

A meteorológiai szolgálat most arról is próbálja felvilágosítani a kommentelőket, akik az elmaradt vihar miatt dühöngenek, hogy „a kiadott figyelmeztető előrejelzések NEM azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az ESETLEGESEN bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés