Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egészségügyi majomkodásom igaz története, 3. rész: benn van az 5-ös adenovírus-részecske is, előbb utóbb tuti pittyegni fogok, ahogy egy műholdhoz illik
Szegeden 2021. május 1. 15:32

Egészségügyi majomkodásom igaz története, 3. rész: benn van az 5-ös adenovírus-részecske is, előbb utóbb tuti pittyegni fogok, ahogy egy műholdhoz illik

Most már csak ki kell várni, hogy a kellő mennyiségű antitest és a vírus ellen ható vérsejt kitermelődjön, vagy mit csináljon. Aztán hogy meddig véd valójában, majd kiderül.

Hirdetés

Ennél többet egyelőre nem tehetek. Hordom továbbra is a maszkot, persze, de amit ezen túl kellett tennem, azt saját akaratomból megtettem.

Egy pillanatig nem gondoltam, gondolom, hogy irigykednem kellene például azokra, akik (ki)várva a Pfizer-vakcinát sorban álltak jellemzően több, mint egy órán át a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál. Akkor, amikor felhívott a háziorvosom, hogy kaphatok oltást nem úgy állt a helyzet, hogy válogathatnék. Igazából most sem állna úgy. Szóval a Szputnyik eldőlt április tizedikén, ma meg annak volt a napja, hogy befejeződjön.

Paráztam-e ma is?

Igen.

Voltak ugyanis előjelek.

Hobbibabonás volnék, azaz bizonyos fontosnak, komolynak tartott dolgok előtt, igyekszem ugyanúgy csinálni mindent. És a, nem túlzás, életmentő védőoltások beadatása pont komoly dolog.

Azaz

  • fontos lett volna, hogy a hozzájárulási nyilatkozatot ugyanúgy tudjam kitöltve kinyomtatni, de nem sikerült. Pedig elsőre simán be tudtam mindent ikszelni a laptopon, de most valamiért nem volt már szerkeszthető ugyanaz a pdf fájl.
  • Fontos volt, hogy ugyanaz a cipzáros szürke hoodie legyen rajtam, ami elsőre, ezt gond nélkül lehetett teljesíteni.
  • Fontos volt, hogy ugyanazon az útvonalon közelítsem meg az ojjektumot, és lehetőleg ugyanott parkoljak, sikerült ez is.
  • Fontos lett volna, hogy ugyanúgy új ffp2-es maszk legyen rajtam, de felvétel közben az egyik füle elszakadt.
Ez nagyon nem esett jól

Ez így 2–2, itt a pontszerzést kicsit kevésnek éreztem.

Viszont az meglepő volt, hogy egyáltalán nem volt sor a Tisza Lajos körúton a nagyesztékánál, és odabenn sem volt akkora nyüzsgés, mint első alkalommal.

Azt gondoltam, leszünk annyian, mint az első alkalommal

Megint a második emeletre kellett mennem, ám a szemészet helyett ezúttal a neurológia egyik szakrendelője előtt kellett várakoznom. Egy percet sem üldögéltem kinn, Balogh Éva doktornő már hívott is be. Látszott, ahogy mosolygott a maszkja alatt, és az asszisztensével együtt, kedvesen, lelkesen érdeklődtek, milyen mellékhatásokat tapasztaltam, majd megnyugtattak, hogy ezek teljesen normális jelenségek voltak. Hangsúlyozták azt is, tegyem el az oltási igazolást, ha van oltási füzetem, vagy mim, akkor abba rakjam el, de nemcsak azért fontos eltenni, mert ott a helye ennek a papírnak. Ha elhagynám a védettségi igazolványomat, akkor ezzel is tudom igazolni, felvettem az oltást.

Ne dobják ki! Jó lehet még valamire az önöké is. Az adatokat egy egyetemista srác írta be. Én egy picit azért szebben írok nyomatott betűkkel...

Elvicceltük az ájulási hajlandóságomat, mondjuk nem nagyon tudtam volna hova felfeküdni, ez a rendelő kisebb volt, mint a szemészeti, az ágyra tudták tenni a fecskendőket és minden egyéb fontos kelléket, ami az oltáshoz kellett. Így széken ülve kaptam meg az oltást.

– Nem ájulhatsz el! – szuggeráltam magamat. Megúsztam. Odakinn is üldögéltem egy kicsit, még annyit sem, mint első alkalommal.

„Lihegés” közben készült fénykép. Önöknek is tetszik a háttérben a fehér szék?

És ha már védettségi igazolás: megjött.

A legfontosabb igazolvány 2021-ben. Pedig meglehetősen korlátos, egyelőre

Sőt, a qr-kód is működik. Igazolják ott is a védettségem.

Kódolvasás után, böngészőnyitás előtt

Amire még egy kicsit várni kell, kábé két hetet.

A fönti linkre bökve ez látszik rólam ebben a rendszerben

Addig megint figyelem magam, az első napokban különösen, a kettes Szputnyiknak állítólag másfajta mellékhatásai is lehetnek. Majd kiderül.

Pitty!

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Szputnyik V Tisza Lajos körút vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés