Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Gyurcsány Ferenc május 1-jei videójában feltette Botka László 2017-es kérdését, amiről korábban egy kicsit másképp gondolkodott
Túl a városon 2021. május 1. 13:23

Gyurcsány Ferenc május 1-jei videójában feltette Botka László 2017-es kérdését, amiről korábban egy kicsit másképp gondolkodott

A „Fizessenek a gazdagok!” mondatot egyre többen gondolják magukénak.

Hirdetés

Május 1-jei videójában Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke egy sor olyan kérdést feltett, amire tényleg joggal vár választ mindenki.

Ezek között hangzott el az is:

„Miért nem adóztatjuk meg a brutálisan nagy vagyonokat?”

Ezt a kérdést 2017-es miniszterelnök-jelölti programjában Botka László ekképpen fogalmazta meg:

„Az Orbán-kormány politikája törvényesítette az igazságtalanságot, a magyar társadalom nagyobbik fele szegénységben él vagy fokozatosan csúszik lefelé. Eközben a hatalom emberei gátlástalan urizálást folytatnak.

Ránk hárul a feladat, hogy igazságot tegyünk. Az állami és uniós forrásokat saját gazdagodásukra fordító politikusokkal le kell számolnunk, nekünk a gazdagok helyett a munkásokat, a bérből és fizetésből élőket, a kiskeresetűeket kell képviselnünk.

(...)

Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok!”

Abban az évben egyébként, mondjuk így, vitában állt egymással Szeged polgármestere és a Demokratikus Koalíció elnöke. Akkor az ATV stúdiójában ezt mondta:

Azaz, bár korábban populizmusnak nevezte Gyurcsány Botka javaslatát, mára beérett a gondolat amit egyebek mellett Joe Biden is támogat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Botka László programja Demokratikus Koalíció DK Gyurcsány Ferenc Joe Biden Május 1.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés