Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 1. 11:24

JóKora, ordas hazugságok – Bódi György olvasói levele

Névre címezve bedobták a postaládánkba a kormány újabb propaganda kiadványát, a JóKort.

Hirdetés

A 2. oldalon arra hivatkoznak, hogy

„az Idősek Tanácsa 2018. október 1-jén döntött arról, hogy készüljön a társadalombiztosi nyugellátásra jogosultak számára közérdekű információkat tartalmazó kiadvány.”

A színes, fotókkal teli propaganda anyag fóliába kötve (nesze neked környezetvédelem!), a „Díj hitelezve” felirattal (vagyis a mi adónkból fizetik a postadíjat!) érkezett. Komoly késztetést éreztem, hogy kibontatlanul dobjam ki a postaládák alá erre a célra rendszeresített papírgyűjtőbe, de a feleségem rábeszélt, hogy legalább egyszer olvassam el... Igaza volt, mert láthattam, hogy mennyire hülyének néznek bennünket, milyen átlátszó és ordas hazugságokkal traktálják a nyugdíjasokat, legfeljebb a vérnyomásom ment egy kicsit feljebb!

Már a kiadvány címében is hazudnak: JóKor.

Lehet, hogy ez jókor a NER-lovagoknak, Orbán famíliájának, a szomszéd Lőrincnek, a kínai befektetőknek, a vagyonkezelő alapítványok kurátorainak, de a nyugdíjasoknak biztosan nem az. Inkább rossz kor, a diktatúra, a hazugságok, a nélkülözések és a megalázások kora.

A Vezénylő Tábornok a bevezető írásában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban adja elő szokásos mantráit, köztük, hogy az Európai Unió országai között hazánk az elsők között van a védőoltások tekintetében, de azt elfelejti hozzátenni, hogy viszont világelsők vagyunk az egymillió lakosra eső halálozások számát tekintve. Azt hazudja, hogy az itthon engedélyezett vakcinák erős védettséget adnak!

Jelentem a Vezénylő Tábornok Úrnak, amit egyébként már Müller Cecíliának már megírtam, hogy két kínai Sinopharm vakcina és három hét eltelte után a saját pénzemen elkészíttetett antitestvizsgálat szerint nincs semmiféle védettségem!

Van viszont védettségi igazolványom, amit már az első vakcina beadását követően négy nappal kiadtak, és mehetnék vele fertőzödni és fertőzni a teraszokra, majd a focimeccsekre vagy a színházakba. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az országos tisztifőorvos azt ezt tartalmazó levelemre nem méltatott válaszra sem, biztosan abban bízik, hogy a problémámat majd megoldja az idő, és eggyel kevesebb nyugger terheli majd a nyugdíjalapot!) A Vezénylő Tábornoknak van képe leírni, hogy megőriztük a nyugdíjak reálértékét, miközben már beismerték, hogy ebben az évben (is) alátervezték az inflációt! Remélem, hogy nem keverte össze a nyugdíjakat az országgyűlési képviselők tiszteletdíjával, amelynek reálértékét valóban sikerült megőrizni, sőt...

A többi író és nyilatkozó ugyanebben a szellemben hazudja végig a propaganda-kiadványt. Nem akarom őket népszerűsíteni, ezért csak kettőt emelek ki név szerint. Müller Cecília még nem tudta a nyilatkozatakor, hogy a „magyar asszonyság” által kifejlesztett vakcinánál mennyivel hatásosabb a Szputnyik, mert még ilyen badarságot mond a kiadvány 10. oldalán: „Nem lehet hatásosság szerint rangsorolni a Magyarországon elérhető koronavírus elleni vakcinákat...”

Nem kíván lemaradni a sorban városunk szülötte, Novák Katalin sem! Az interjújából kiemelt keretes részlet ekképpen szól:

„Amikor a baloldal romboló kormányzása után 2010-ben a magyar emberek kétharmados többséggel bizalmat szavaztak nekünk, többek között azt a vállalást tettük, hogy megőrizzük a nyugdíjak vásárlóértékét. Ezt a vállalást teljesítettük is.” Az interjú minden egyes mondata ugyanekkora valóságtartalmat hordoz...

Lehet, hogy a Louis Vuitton-hátizsákok és táskák áremelkedésének mértéke nem érte el a csirkeszárny, a leveszöldség és az alma áremelkedésének ütemét, de kéretik ezeket nem beleszámítani a nyugdíjas fogyasztói kosárba! És ne tessék folyamatosan a tizenegy évvel ezelőtti állapotokra hivatkozni, mert meg találom kérdezni, hogy mit csináltak az eltelt több mint egy évtizedben?

Ezt a kiadványt kérte az Idősek Tanácsa 2020. október 1-jén, aminek egyébként az alcíme: „friss és hasznos információk nyugdíjasoknak.”

Tényleg hasznos információk. Jól mutatják, hogy mit gondol a NER-kormány a nyugdíjasok szellemi képességeiről, amikor ezeket írják, nyilatkozzák.

Kedves Nyugdíjas Társaim!

Valóban „jókor” jött ez a kiadvány! Gondoljatok majd erre is a 2022. évi országgyűlési választások során, és hasonlítsátok össze valós helyzetetekkel. Majd ezután ikszeljetek!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus Müller Cecília olvasói levél Orbán Viktor pandémia világjárvány Idősek Tanácsa JóKor nyugdíjas
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés