Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egészségügyi majomkodásom igaz története, 2. rész: holnap jön a második Szputnyikom, de mi mindent tapasztaltam mostanáig?
Szegeden 2021. április 30. 15:56

Egészségügyi majomkodásom igaz története, 2. rész: holnap jön a második Szputnyikom, de mi mindent tapasztaltam mostanáig?

Spojler: semmit. Illetve valamit mégis az elején.

Hirdetés

Április 10-én volt a nagy nap, ugye, akkor még szó sem volt egy csomó mindenről, amit azóta túlhaladtunk. Természetesnek tűnt, hogy elfogadom az oltást, amit felajánlanak, igaz, a Sinopharmtól fáztam volna, még úgy is, hogy a főniben az van, és lám, utazik a vakvilágba, most például Kínába megy újra. Lehet, így is hat a vakcina, hogy hazahúz? – ez most jutott eszembe, miközben írom ezt a néhány mondatot.

De bárhogy is, itt a munka ünnepe, jön a második oltásom. A korábban beadott 26-os szerotípusú adenovírus-részecske mellé megkapom most az 5-öst, és ez nem véletlenül van ám így. Sőt, mindenképpen meg kell kapjam ezt az adagot is, hogy véget érjen az oltási sorozatom – idénre, elvileg.

Érzékenység, fájdalom és duzzanat a beadás helyén, gyengeség, fejfájás, fájdalom, rossz közérzet, orrdugulás, orrfolyás, láz esetleg bőrmelegség az injekció beadásának helyén, étvágytalanság, hányás, szédülés – ez mind várhatott rám az első után.

Ebből én azt tapasztaltam, hogy 10-éről 11-ére virradóra többször is fölriadtam, egyszerűen nem tudtam rendesen aludni. Az oltás helye változó intenzitással fájt aznap meg egy kicsit másnap. Illetve hétfőn egy kicsit taknyos voltam, fújtam az orromat, ha nem is megállás nélkül, de elég gyakran. Szerdára már el is feledtem az egészet, az egészségesen túli oltási para is alábbhagyott.

Ugyanis az oltásokkal ez a legnagyobb baj: pártunk és kormányunk folyamatosan összevissza beszél, félrevezet és a többi. Épp ezért egyáltalán nem lehet csodálkozni az általános bizalmatlanságon, ami nem azt jelenti, hogy oltásellenesek az emberek, az ellenzéki pártok, hanem sokkal inkább azt, a Szeged leendő díszpolgárának, Karikó Katalinnak a szabadalmával fejlesztett Pfizerben és Modernában meg lehet bízni, mert hozzáértő, megbízható nyugati tudósok készítették, nyilatkoznak róla, és nem olyan vírusszakértők ajánlják szíves figyelmünkbe mint Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Kásler Miklós, Pintér Sándor vagy Müller Cecília.

Könnyen belátható, ha minden magyar állampolgár elé leraknák

  • a Sinopharmot,
  • a Szputnyikot,
  • az AstraZenecát,
  • a Modernát és
  • a Pfizert,

hogy itt van, válasszatok, akkor talán még a(z állítólag) Sinopharmmal beoltott Orbán Viktor is a Pfizert választotta volna.

Ahogy én is.

És ezzel nem azt mondom, hogy azért oltattam be magam Szputnyikkal, mert pisztolyt tartottak a fejemhez. Sokkal inkább a föntiek miatt, a bizonytalanságban tartás, az összevissza beszéd és az általános, jogos félelem miatt: nem akarom elkapni a koronavírust, ha nem muszáj. Emlékszem, mennyire stresszeltem magától a PCR-teszttől is, amikor csináltatni kellett, a Szeged TV-s kollégáim voltak a tanúi ennek, már aki ott volt, hogy mekkora Jászai Mari voltam, és hogy rettegtem. És mennyire rossz volt várni az eredményre, ami aztán el is kavarodott, és mennyire lassan gépeltem be a pdf fájlt felnyitó jelszót, és mennyire izzadtam, amíg meg nem láttam, negatív a teszt. Ezért van Szputnyik V a karomban. Mert jobb beoltva lenni, mint nem beoltva lenni. És közben bízom abban, hogy ez az oltás is tényleg jó, és tényleg megvéd.

Szóval holnap, a munkát úgy ünneplem, hogy megkapom a Tisza Lajos körúton a második műholdat. És ezzel végleg Föld körüli pályára állhatok.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: AstraZeneca járvány koronavírus Moderna pandémia Pfizer Sinopharm Szputnyik V Tisza Lajos körút vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés