Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Szakaszhatárhoz érkezünk, módosul a kijárási tilalom kezdete, éjfélig kinn lehetünk
Túl a városon 2021. április 30. 07:31

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Szakaszhatárhoz érkezünk, módosul a kijárási tilalom kezdete, éjfélig kinn lehetünk

Várhatóan ezt is bejelenti. Meg még ki tudja, mi mindent.

Hirdetés

Szakaszhatárhoz érkezünk, tizenegy óráig lehetnek nyitva a boltok, megnyílnak a szállodák, múzeumok, mozik, éttermek, kávézók belső terei mindazoknak, akiknek van védettségi igazolványa.

Az érettségik után elkezdik oltani a 16–18 éves korosztályt.

„Oltóanyagunk van, oltási képességünk van, rajtunk múlik”, felvesszük-e az oltást.

– A vakcina megöli a vírust, az olyan mint egy golyóálló mellény – igen, ez így hangzott el Orbán Viktortól. A lényeg, vegyük fel a golyóálló mellényt.

Majd megint a nemzeti konzultációról hivatkozik a miniszterelnök, pedig abban szó nem volt arról, hogyan használjuk a védettségi igazolványt, például. Majd Szijjártó Péter fölhatalmazásáról beszél, hogy elfogadjuk kölcsönösen más országok vakcinaigazolásait, Szerbia és Montenegró már elfogadta. Szamárság, hogy nem lehet majd külföldre menni a kínai vakcinával beoltottaknak – mondta a miniszterelnök.

– Nem akarjuk a násznépet kettéhasítani – ezért nem lehet lakodalmat tartani, mert ott megvan a keveredés lehetősége. Meccseken ettől például már nem kellene tartani, jegyezzük meg mi. – Sokmindenre kell figyelni, a horgászokkal is kell foglalkozni, mert lejárt a süllő- és balinfogási tilalom. Épp ezért éjszakai horgászat éjfél után is lehetséges – jegyezte meg Orbán. Vajon ezt Áder János járta ki?

A következő lépcsőfokról viszont fogalma sincs Orbánnak, leginkább azért, mert magyarok vagyunk, és pont úgy viselkedünk, mint az adóbevallás beadásakor.

Teljesen váratlanul az egyetemek kiárusításáról kezdenek beszélni. Ennek Orbán örül, hogy végre van más téma is, van hely más kérdéseknek. „Ami az egyetemeket illeti, abból érdemes kiindulnunk, hogy rendkívül rugalmatlan az oktatási rendszerünk.” Ma ha megnézzük az egyetemi rangsorokat, akkor nem nagyon lehetünk büszkék az egyetemeinkre, vélekedett a miniszterelnök, aki szerint nem is honorálják megfelelően a teljesítményt, ezért azt gondolja, sok mindent meg kell változtatni. Azt mondja, a világban szinte mindenhol az alapítványi fenntartású egyetem a nyerő. Sőt, azt is mondja, az egyetemek jelentkeztek be, hogy ők is egyetemi fenntartásúak akarnak lenni. – Sokat várok ettől. Egy lokomotív. Az intelligencia egy húzóerő, erősebben tudják húzni Magyarország szerelvényét – mondta a miniszterelnök, majd megjegyezte, a kommunisták mindent leállamosítottak, ezért sokkal jobb állapotban lennének az egyetemek, ha ez nem történt meg. Trianon miatt is voltak nehézségeink, jegyezte meg.

Nagyon helyes és jó, hogy most állítjuk kiszámítható pályára az egyetemeket, amiknek így megmarad a szellemisége – mondta a miniszterelnök. Majd eztán Nagy Katalin valami internacionalista baloldaliságról zagyvált és valami közvélemény-kutatásról beszélt, ami szerint a baloldaliak sokkal kevesebben oltatnák be magukat, így kanyarodtak most rá a nem létező hazug oltásellenességre.

Majd a bértámogatás volt a téma, elég lehet-e az újrainduláshoz? – Támogatás sosem elég, ne legyenek illúzióink arról, hogy bármikor is kijön az a magyar ember száján, hogy elegendő támogatást kapott – így beszél a népéről Orbán Viktor...

Az újraindítás következő gazdasági lépései hamarosan láthatók, a 2022-es költségvetés az ország újraindításának költségvetése lesz. A baloldali kormányok válságkezelése az elvételre épült, most a jobboldali az adásra épül Orbán szerint, aki próbál küzdeni, mindenért.

Majd Orbán Viktor az utolsó táviratának feladásáról beszél: ma még feladhat táviratot ön is, például dísztáviratot akár az édesanyjának is.

– Azt gondolom, az asszonyokat, nőket, családanyákat gyötörte meg leginkább a válság. Én is családban élek, sok gyerekem van, meg már unokáim is, látom, mennyit dolgoztak, hogy működtessék a családot. A digitális oktatás nem egy leányregény, vinni kell a háztartást, hazajön az ember, el kell látni... – mondta a miniszterelnök. Azt már mi tesszük hozzá, Rasinak talán egy kicsit könnyebb volt, mint a magyar anyák jelentős részének.

 

Korábban írtuk:

Tartson velünk, igyekszünk nyomon követni a kinyilatkoztatást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió Nagy Katalin Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés