Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 28. 19:56

Garai Szakács Lászó: Mestertrolltelephely – ez lenne a Szeged365?

Kiraktak egy olyan szöveget Várkonyi Andreáról, ajánlva ezzel a HVG-t, aminek kapcsán igazából három lehetőség van arra, hogy megindokoljuk, miért tették.

Hirdetés

Megjelent ez a cikk a Szeged365-ön, ezzel a Facebook-poszttal, és... És többszörösen nem értjük, mert többszörösen érthetetlennek tűnik. Persze lehet, nem is kellene gondolkodni ezen, de ahogy Kapitány Gergely (más mellett) Szegedma-főszerkesztő egy gyönge pillanatában bevallotta, olvas minket, úgy igen, mi is figyeljük a többi redakció tartalmait.

És néha nem értjük a történéseket, és elgondolkozunk rajta, vagy ahogy például a Szeged365-nél mondani szokás: agyalunk rajta.

Vegyük akkor sorra, miről lehet szó ebben az esetben!

Kezdjük a bónusszal:

Nem. Vagy ha mégis, nem úgy, ahogy mondjuk én gondolom a szarkazmust. Várjunk, hogy is gondolom? Ez most mindegy, nagyon messze mennénk...

Ami a legvalószínűtlenebb, bár sokak szerint erre is van esély

A Szeged365-nél tényleg mindenki idióta, és szó szerint újabb szegedi sikernek gondolják azt, hogy Magyarország első számú aranyásójává előlépett egykori kolléga, Várkonyi Andrea hatalmas sikere, hogy menedzselje leendő férje, az ország első számú oligarchájának, Mészáros Lőrincnek a nevével fémjelzett csoportnak a jótékonykodási akcióit. Miután az Újabb szegedi siker kezdetű cím örökös bajnokai az újabb szegedi sikert rendszeresen újabb szegedi sikerekként kommunikálják, akkor is, ha az újabb szegedi sikerek újabb szegedi sikeressége legalábbis relatív, simán benne van az, hogy a fönti cikk kapcsán is ez a hivatalos magyarázat.

Megpróbálnak rászolgálni a szlogenjükre, ezért néha születik egy-egy ilyen trollszöveg

Az az egy elvitathatatlan tőlük, hogy szegediek. Az, hogy igaziak-e, hát, van, persze, akiknek igaziak. A függetlenségük? Nemesi Pál a gazdájuk... Ám bizonyos témák átcsúsznak, hogy függetlennek látszódjanak. És akkor születik egy-egy ilyen írás.

Duplatrollság

Valójában az elbizonytalanítás a lényeg: ugyanis az olvasók valójában észnél vannak. Tudják, hogy a Szeged365 szegedi, de sok minden lehet, csak nem független. Megszületik egy ilyen trollírás, de az igazi trollság az, hogy a reakciókat figyelik, és ekképpen szondázzák. Ahol képesek hoppázni azt a hírt, hogy újraindul az onkológiai szűrővizsgálat, ott vagy tényleg trollkodás folyik napi huszonnégy órában, vagy mégis a legvalószínűtlenebb vélemény az igaz.

Az azért a mestertrollságnál is nagyobb baj volna...

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Garai Szakács László jegyzet Mészáros Lőrinc troll Várkonyi Andrea vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés