Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 28. 17:29

Mit titkol Nemesi Pál? – tette fel a kérdést Mihálik Edvin

A Momentum országgyűlési képviselőjelöltje szerint érthetetlen, miért titkolóznak a Miniszterelnökségen Nemesi Pál szerződéseivel kapcsolatosan.

Hirdetés

Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez, hogy megtudja, milyen szerződéseket kötött Nemesi Pál korábbi fideszes polgármesterjelölt a Szeged365.hu híroldallal és Kiss Balázzsal.

A Momentumos politikus szerint Nemesi a kormánybiztosi kinevezése óta semmilyen eredményt nem tudott felmutatni (azon kívül, hogy milliárdos közbeszerzéseket nyer a kormánytól), de láthatóan nagy energiákat fordít a kommunikációra.

A Miniszterelnökség a közérdekű adatigénylésre válaszul azt írta, hogy a járványra való tekintettel azt nem tudják időben teljesíteni.

Ez az, amire Müller Cecília tisztifőorvos is azt mondaná: „Nincs erre valami jobb szövegünk?”

Mihálik Edvin szerint sem elég jó a szöveg. Azt írja, a koronavírusnak semmi köze Nemesi Pál tevékenységéhez, és a Miniszterelnökség ennyivel nem intézheti el az adatigénylést. Az Alkotmánybíróság kimondta ugyanis, hogy ilyenkor meg kell nevezni azt a pontos járványügyi feladatot, ami miatt nem lehetséges a kért információk kiadása. Ezt a képviselő levélben kérte is a Miniszterelnökségtől, válaszra azonban mindeddig hiába várt.

Bejegyzésében a politikus arra is utalt, azért fontos nyilvánosságra hozni a Nemesi által kötött szerződéseket, hogy kiderüljön, közpénzből hirdet-e a közösségi médiában és saját híroldalán, a Szeged365.hu-n.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kiss Balázs Mihálik Edvin Miniszterelnökség Nemesi Pál szeged365 Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos Fidesz kormánybiztos közérdekűadat-igénylés Momentum
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés