Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 28. 15:39 Forrás: mti

DK: a kormány átlagosan 900 forintos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét

A kormány kilencszáz forintos átlagos nyugdíjemeléssel „szúrja ki” a nyugdíjasok szemét - állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Hirdetés

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég.

A politikus, aki a kezében tartott egy darab becsomagolt csirkemellet úgy fogalmazott: azt kívánja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy „egye ezt egy hónapig”, de döntse el, hogy meg akarja-e főzni, vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen energiát használ, akkor „már köretre nem lesz pénz”.

A DK tavaly nyáron egyszeri, ötvenezer forintos segélyt kért a nyugdíjasok számára - emlékeztetett. Hozzátette, szintén a Demokratikus Koalíció vetette fel az európai minimálnyugdíj ötletét.

Az esemény végén azt mondta, hogy

„gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését”.

Ezt követően Varga Zoltán a kormányfő parlamenti irodájához ment és a miniszterelnök feliratú bejárati ajtó ajtógombjára akasztotta a magával hozott csirkemellet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK nyugdíjemelés Varga Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés