Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 26. 18:41

Hazugság365 – Gáti Péter jegyzete

Kevés megalázóbb dolog van annál, mint amikor valaki nyilvánvalóan a képünkbe hazudik, amikor tudja, hogy tudjuk, és mi is tudjuk, hogy tudja: egyetlen szava sem igaz. Nemesi Pál és a Szeged365 mégis ezt teszi, két éve, megállás nélkül. VÉLEMÉNY

Hirdetés

Klasszikus fideszes taktika: rendszeresen mondd az ellenkezőjét annak, amit teszel. Mi ezt a köznyelvben hazugságnak nevezzük, Orbán Viktor azonban erénynek tartja, még dicsekedni is szokott vele:

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”

– mondta megválasztása előtt külföldi diplomatáknak a miniszterelnök.

Eltelt azóta több mint egy évtized, de ez nem változott. Jelenleg például a kormány rengeteg pénzt és energiát fordít annak a hirdetésére, hogy az ellenzék oltásellenes. Mindeközben olyan félrevezető adatokat adtak ki a nyugati vakcinák hatékonyságáról, hogy Karikó Katalinnak kellett helyre tennie őket.

Kár, hogy Nemesi Pál és csapata ugyanezt a módszert igyekeznek Szegeden is meghonosítani. Kár, de senkit sem lepett meg, hiszen Nemesinek már a politikai pályája is nyilvánvaló hazugságban fogant. Azt állította, hogy ő nem pártpolitikus, hanem egy pártfüggetlen jelölt – a kormánypárti szlogen, a fideszes hirdetések és Bartók Csaba folyamatos jelenléte pedig nem más, mint véletlen egybeesés. Ebből a félrevezetésből fakadtak olyan mókás helyzetek is, mint amikor a Tisza-parton sétáló független milliárdos véletlenül belebotlott az ünneplőbe öltözött helyi Fidesz alapszervezetbe, és ha már ott voltak, hát lőttek egy csoportképet a Facebookra.

Érzi ilyenkor az ember, hogy ez több annál, mint hogy hülyének néznek minket, itt valami nagyobb baj van! Mérhetetlen gőg, a választók értelmi képességeinek semmibe vétele kell ehhez a nyilvánvaló hazudozáshoz, 160 ezer szegedi félrevezetéséhez.

Ez a tisztességtelen, őszintétlen és egyben komolyanvehetetlen kampány végül Nemesi Pál történelmi vereségéhez vezetett, annak ellenére is, hogy nyilvánvalóan százmilliókba került. Azonban sem a milliárdos nagyvállalkozó, sem a Fidesz nem tanult az esetből semmit, és rögtön rádupláztak a kamuzásra: fél évvel később létrejött a Szeged365, aminek a szlogenjében is ott virít a „független” kifejezés.

Értik: az a híroldal,

  • amit egy fideszes polgármesterjelölt és egyben fideszes kormánybiztos egyesülete alapított és tulajdonol,
  • aminek a főszerkesztője a Nemesi kampánystábban töltött be vezető pozíciót,
  • aminek az egyik munkatársa Nemesi Pál kormánybiztosi szóvivője,
  • ami külön rovatot tart fönn a kormánybiztosi híreknek (ez volna az idétlen #maximalistarégió)

az szerintük F-Ü-G-G-E-T-L-E-N.

Aki ezt kitalálta, aki ezt így véghez viszi, aki ehhez a nevét és az arcát adja, az hülyének nézi az összes szegedi polgárt. És mindezt olyan pofátlan módon teszi, hogy azt bármelyik fideszes politikus, vagy NER lovag megirigyelné. A szándék persze nyilvánvaló: Szegeden Fidesz logóval indulni a választáson lassan felér egy politikai öngyilkossággal, ezért a kormányoldali politikusok próbálnak a függetlenség álcájában versenybe szállni.

  • De vajon ki bízná rá a város vezetését, vagy Szeged érdekeinek képviseletét arra, akiből az őszinteségnek még a szikrája is hiányzik?
  • Ki akarná, hogy egy ilyen ember képviselje az érdekeinket az országgyűlésben?

Elkeserítő „slusszpoén”, hogy a maxmialista régió kormánybiztosa eddig a fejlesztések terén nem, csak a saját vagyonának gyarapításában volt maximalista – saját vállalkozása már zsebre vágott több mint hárommilliárd forint fejlesztési pénzt a városban.

A Szeged365 azonban nem zavartatta magát az ordító összeférhetetlenség miatt, megírták, hogy főnökük vállalkozása idén „csak” a negyedik legtöbb közpénzt elnyerő cég volt Szegeden – talán már elnézést is kellene kérnünk a kormánybiztos úrtól, hogy csak a kormányzati források tizennégy százalékát viheti haza 2019 és 2021 között?

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Gáti Péter jegyzet Kisházi Sándor Kiss Balázs Nemesi Pál szeged365 vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés