Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 26. 19:32 Forrás: Szeged Televízió

Szegeden is sokan kapták meg a tömeges oltás keretében a vakcinát

Képriport
Akár naponta kétezernél több szegedi is megkaphatja a kínai Sinofarm-vakcinát az I. Számú Rendelőintézetben az úgynevezett tömeges oltási szakaszban hétfőtől szerdáig. Már ma kígyózó sorok álltak az utcán, az időpontra érkezők ennek ellenére néhányperces várakozást követően bejuthattak az oltópontokra.

Hirdetés

Bár a tömeg nagy volt, a sor egészen a szomszédos parkolóházig ért, mégsem kellett sokat várakozni. A kivezényelt katonák udvariasan és szakszerűen irányították az időpontra érkezőket, néhány percet kellett mindössze álldogálni.

A sorban állók a főbejáraton jutottak be, és kb. 40-60 perc múlva már a hátsó kijáraton el is hagyták a rendelő épületét.

A nyitóképre kattintva nézzék meg Szabó Luca kolléganőnk képeit

Az országos tiszti főorvos hétfőn elmondta, hogy a péntektől elérhető online oltási időpontfogaló rendszer jól működik, a jelentkezés nagyon egyszerű, az oltásra regisztráltak a taj-számukkal és születési dátumukkal jelentkezhetnek a vakcina felvételére, ami most a kínai vakcina. Müller Cecília a fiatalokat is arra kérte, hogy jelentkezzenek, hiszen mobiltelefonon 1-2 perc alatt meg tudják ezt oldani.

Az időpontfoglalásos tömeges oltás ezen a héten szerdáig tart, de a tervek szerint a jövő hét elején, azaz május 3. és 5. között folytatódik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kínai vakcina oltás Sinopharm SZTK vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés