Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. április 26. 16:17

Hamarosan újra fogad látogatókat a Vármúzeum


Hirdetés

Pár nap, és újra lehet múzeumot látogatni Szegeden. Elsőként a Vármúzeum kapui fognak megnyílni, amely komoly felújításon esett át az elmúlt években.

Az épület új főbejáratot kapott, megújult a kiállítóhely előtti tér és a kőtár is. Odabenn pedig egy izgalmas, a szegedi várat és a város ikonikus történeti eseményeit bemutató, interaktív tárlat várja az érdeklődőket. Kipróbálhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándornak a szegedi várbörtönben raboskodni, hogyan égették el máglyán a boszorkányokat és megismerkedhetünk a Nagyárvíz pusztításával, a város újjászületésével is.

Az épületben elkezdődtek a technikai előkészítő munkálatok, így a járványügyi korlátozások enyhítése, majd a munkálatok befejezése után a Vármúzeum újra kinyithatja kapuit. A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban az új időszaki tárlatok kialakítása zajlik, így ezek a kiállítóhelyek később követik majd a Vármúzeumot.

Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook-oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Móra Ferenc Múzeum nyitás Vármúzeum Fekete ház járvány koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés