Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jelentős közműfejlesztés kezdődött a Csaba utcában: víz- és a gázvezetéket cserélnek és aszfaltoznak
Szegeden 2021. április 26. 11:33

Jelentős közműfejlesztés kezdődött a Csaba utcában: víz- és a gázvezetéket cserélnek és aszfaltoznak

Nagyszabású közműfejlesztés kezdődött ma reggel Felsővároson. A Csaba utcában először a vízmű szakemberei vonultak fel, hogy a területen kicseréljék a vízvezetéket, ezt követőn a gázvezetékek teljes cseréje következik, majd újraaszfaltozzák a munkaterületet.

Hirdetés

A fejlesztésről Urbán Tamás, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen ma reggel elmondta, tervezett összehangolt közműfelújítás kezdődött a Csaba utca Kereszttöltés utca és Fecske utca közötti szakaszán, amit az önkormányzat szakirodája koordinál.

Elsőként hétfőn a Szegedi Vízmű Zrt. szakemberei vonultak fel a területen, ahol szakaszosan ivóvízvezetéket cserélnek.

– A munkák idejére, átmenetileg módosul a parkolás és a közlekedés rendje, erről az érintett lakosságot tájékoztatjuk. A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munkálatok az ivóvíz-szolgáltatásban csak korlátozottan, legfeljebb egy-két órára okoznak fennakadást a környéken – mondta el Urbán Tamás

Urbán Tamás: arra törekednek, hogy a lakókat a lehető legkisebb kényelmetlenség érje a felújítás során (fotók: Iványi Aurél)

A közműfelújítás a tervek szerint július végére készül el, ekkor a vízmű ideiglenes útburkolatot készíttet.

A kivitelezés az önkormányzat vízügyi építési alapjának felújítási részéből valósul meg megközelítőleg bruttó 110 millió forintért.

A következő lépésben a Csaba utcában lévő gázvezetéket – saját költségén – fogja felújítani az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

A közművezetékek rekonstrukcióját követően a Csaba utca érintett szakaszán az útburkolatot teljes szélességében újraaszfaltozza a Szegedi Vízmű.

Az összehangolt közműfelújítás előreláthatólag legkésőbb az év végéig tart.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés beruházás Szegedi Vízmű Zrt. MVM Urbán Tamás gázvezeték vízvezeték vízvezeték rekonstrukció
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés