Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A 67-es szegedi cserék döntöttek: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár SC 2–0 (0–0)
Ziccer 2021. április 25. 18:48

A 67-es szegedi cserék döntöttek: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár SC 2–0 (0–0)

Haruna egészen príma: öt meccs, három gól, és Gajdos is kezdi tényleg megérni a pénzét.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár SC 2–0 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 34. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Szigetvári Márk, asszisztensek: Varga Gábor, Belicza Bence Péter.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Ódor, Szilvási, Grumić (Haruna, 67.), Moga, Dobos (Gajdos, 67.), Mohl, Varga Sz. (Gréczi, a szünetben), Simon, Kóródi (Kővári, 84.), Jovanović (Oláh, 91.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Soroksár SC: Major – Hudák, Kópis (Gárdos, 75.), Magyari (Ammar, 67.), Csontos, Csernik (Orosz, 84.), Pászka, Derekas, Gengeliczki, Korozmán (Tóth, 84.), Erdélyi (Lovrencsics, 67.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gól: Gajdos (76.), Haruna (83.).
Sárga lap: Gengeliczki (59.), Csontos (62.), Derekas (79.), Moga (80).

Először találkoznak ebben a szezonban a csapatok: ősszel november 4-én kellett volna játszaniuk, de a püspöki csapat nem utazott el a találkozóra a koronavírus-járvány miatt, akkor a csapat keretében tizenhét olyan labdarúgó volt, akinek a PCR-tesztje pozitív lett. A három pontot 3–0-s gólkülönbséggel végül a Soroksár kapta meg.

Ez volt az első előzmény, ami érdekes volt a másik meg az, szerencsés-e névnapot ünneplő bíróval meccselni? Mennyire lehet üvöltözni ilyenkor a játékvezetővel, elnézőbb lesz vagy éppen sokkal szigorúbb? Lenne még bőven kérdésem ezzel kapcsolatosan, mindenesetre bíztam abban, Szigetvári sporttárs majd csak este ünnepel, a zöld gyepen pedig prímán teszi a dolgát.

A püspöki csapat kezdte a meccset az egykori Fradi-játékosok edzette csapatok találkozóján. Az első komoly lehetőség a vendégeknél adódott, a 20. percben Csernik fordult be Szilvási mellett, de lövését a felső léc segítségével imádkozta ki Takács kapus a szegedi kapuból. Akartak a kék–fekete–zöldek, de komolyan vehető lehetőségeik nem voltak, erőtlen fxejesek, gyönge lövések jelentették a próbálkozásokat.

A 60. percben Dobos végzett el szabadrúgást a bal oldalon, a labda Gréczi elé pattant, lőtt a bal kapufa tövéhez. Nagy szegedi helyzet volt. Majd egyszerre cserélt Vukmir és Lipcsei, mindketten kettőt, ez nagyon izgalmas volt... Két perc múlva Csernik lőhetett volna gólt, de Takács nagy bravúrral mentett. Majd a szegedi cserecsatár, Haruna fejelt kapufát, ez volt az első érdemi labdaérintése.

Lesz-e gól? – kérdezte a riporter a 75. percben.

Egy perc múlva lett, Gajdos szépen lőtt Major kapujába, 1–0.

Lett még egy a 83. percben: Jovanović–Gajdos–Haruna, így jutott el a soroksári kapuba a labda, szépen csinálták, 2–0.

A hajrában volt két remek támadása a hazai csapatnak, ez elég volt a győzelemhez.

Április 28-án Dorogra utazik a püspöki csapat.

A mérkőzést itt nézhetik meg újra.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia Soroksár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés