Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kedden a 133 bátor úgy dönthet, legyen alapítvány fenntartású a Szegedi Tudományegyetem
Szegeden 2021. április 25. 09:58

Kedden a 133 bátor úgy dönthet, legyen alapítvány fenntartású a Szegedi Tudományegyetem

Újra A hét van a törvénykezésben, újra összeül a parlament. Hétfőn még interpellációk és azonnali kérdések várhatók, majd jönnek a bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitái; itt is téma lesz az SZTE. Másnap meg szavaznak.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítványról, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem részére történő vagyonjuttatásról című törvényjavaslatot is, mint annyi mindent, Semjén Zsolt fővadász miniszterelnök-helyettes nyújtotta be március 31-én 23 óra 42 perckor. A törvényjavaslat szerint

„a Kormány a Szegedi Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) szenátusának kezdeményezésére az Egyetem új működési és fenntartási modelljéről hozott döntésében rendelkezett egyrészt az Egyetem fenntartójaként létrehozásra kerülő Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) alapításával kapcsolatos feladatokról, másrészt az alapításhoz és működéshez szükséges állami vagyon biztosításával kapcsolatos feladatokról.”

Az előterjesztés egy része vagy egésze az Alaptörvény alapján sarkalatosnak minősül, ezért a sarkalatos részek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

El tudják képzelni, hogy nem lesz meg a kétharmad?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alapítványi egyetem felsőoktatás Országgyűlés parlament Semjén Zsolt szavazás Szegedi Tudományegyetem SZTE törvényjavaslat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés