Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 25. 01:10

Fél tízkor csak a teraszok zártak, tizenegyig zsongott még a szegedi belváros

Képriport
Ahogyan arra számítani lehetett.

Hirdetés

Bár már a Szeged Podcast e heti adásában is arról beszéltek ismert szegedi vendéglátósok, hogy biztosan nem lesz könnyű feladat szombat este fél tízre a terasznyitás eufóriájától és a vele járó alkoholmennyiségtől megrészegült embereket kitenni az utcára, ezt a feladatot azért a legtöbb helyen egészen jól megoldották. Ennek eredményeként pedig pontosan az történt, amire számítottunk:

fél tíz után leginkább egy minifesztiválra hasonlított a belváros Széchenyi tértől a Dugonics térig tartó szakasza és a rakpart. De az egyetemi bulinegyedben, vagyis a Vitéz utcában is szinte hömpölyögtek az emberek.

Kis túlzással tömve volt az egész belváros, üres padot esély sem lett volna találni, mindegyiket egy-egy kisebb-nagyobb társaság foglalta el, sokan pedig láthatóan csak fel-alá mászkáltak az utolsó utáni korsó sörrel, vagy akármi mással a kezükben.

Ilyen esti életképeket legutóbb közel fél éve lehetett látni Szegeden, amikor tavaly ősszel tizenegykor kellett bezárniuk a kocsmáknak, vendéglátóhelyeknek, és az ezt követő bő egy órában rendszerint úgy nézett ki a Kárász utca, mintha szilveszter lenne.

Most is nagyjából ennyi ideig tartott még az after.

Fél tizenegyre jelentősen kevesebben voltak már mindenhol, bár azért afelől voltak kétségeink, hogy az a rakás, többségében tinédzser és egyetemista korú fiatal, akik még ekkor is a Széchenyi téren bandáztak, és egyáltalán nem úgy tűntek, mint akik abba akarják ezt hagyni, végül hazaértek-e a kijárási tilalom kezdetéig.

A késő esti belvárosi hangulatot Szabó Luca kollégánk fotóival igyekszünk érzékeltetni, amiket a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva lehet megnézni, Iványi Aurél korábban, szombat délután és koraeste készült képei pedig itt vannak. Aki szombat délutáni hangulatjelentésünkre is kíváncsi, annak erre tovább:

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros buli covid-19 Dugonics tér Huszár Mátyás rakpart járvány Kárász utca Klauzál tér kocsma koronavírus rakpart Széchenyi tér terasz vendéglátás Vitéz utca szórakozás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés