Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 24. 19:45

Kiszabadulás: kinyitottak a teraszok, egyből él Szeged

Képriport
Öt hónapnyi bezártság után zsongott a belváros.

Hirdetés

– Visszatért az igazi szegedi hangulat! Tavaly nyáron volt utoljára ekkora élet a belvárosban, most annyi a különbség, hogy a szegediek voltak a turisták. Szinte minden terasz száz százalékon üzemelt, a Dock teraszon várakozók lesték, mikor szabadul fel egy üres asztal. Boldogan, felszabadultan sétáltak az emberek, olyan volt a sétálóutca és a környéken mint egy boldog majális – lelkendezett fotóriporter kollégám, Iványi Aurél.

Kattintsanak fönti képünkre, nézzék meg Iványi Aurél galériáját!

Valóban így van, így volt. Annyira be voltunk zárva, annyira nem lehetett semmit csinálni öt hónapon át, hogy amint lehetett, kiszabadultunk, és elfoglaltuk a kávézók, cukrászdák, kocsmák, éttermek teraszait. Gyakorlatilag egy nagy terasz lett hirtelen a belváros. Nem lehetett volna annyi széket és asztalt kitenni, amit ne foglaltunk volna el azonnal. És igazából az is mindegy volt, mit rendeltünk: le tudtunk ülni egy kicsit egymással, beszélgetni végre, látni egymást, nemcsak a skype-on, zoomon, messengeren, meeten láttuk egymást, ahogy félmeztelenül, vagy egy szál pólóban, szekrénnyel a hátunk mögött, vagy a konyhapultnak támaszkodva, vagy a vécén ülve, vagy az ágyban lustálkodva beszélgetünk. Mert máshogy egyszerűen nem tudtunk, nem lehetett.

És ez már nagyon-nagyon hiányzott.

De ne feledjük: messze még a járvány vége, nagyon észnél kell még lenni! Ha még nincsenek beoltva, még óvatosabbak legyenek, ha még nem regisztráltak, regisztráljanak a vakcináért! És hordják rendesen a maszkot továbbra is!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros Dugonics tér járvány Kárász utca koronavírus pandémia Somogyi utca terasz vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés