Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 24. 16:35

Orbán Viktor kiült egy teraszra, és egy kukoricás „kamubelga” sört ihatott

„Rám is vár egy korsó sör” mondta a miniszterelnök még pénteken. Pohárnyi biztosan lett belőle. Legalábbis megemelte a poharát. VÉLEMÉNY.

Hirdetés
Hirdetés

Egy háttal ülős, teraszos söremelős fotót posztolt Magyarország elégedett miniszterelnöke szombat délután.

De mit ivott Orbán Viktor? Valami jófajta magyar kraftot? Egy szerintünk túlértékelt Igazi Csíki Sört? Netán egy fantasztikusan kenyeres ízű, visszafogottan komlózott müncheni lagert? Vagy egy dupla komlós New England IPÁ-t?

Nem. 

Orbán Viktor egy pohár Stella Artois-t ihatott a kép alapján. A Stella az a sör, ami Belgiumból (igaz, legalább nem Brüsszelből!) származik, de mégsem belga élesztővel készül, tehát semmi köze egy jó belga sörhöz, meg sem közelít még csak egy Leffét sem, nemhogy egy apátsági sört. Már csak azért is más a Stella, mert a típusát illetően lager és nem ale. A magyar piacra a Borsodi készíti, licence alapján, és van benne kukoricadara is, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, de akkor is egy söripari helyettesítő összetevőnek számít. A kukoricát leginkább az árpamaláta helyett használják, mert olcsóbb.

Egyes szakértők szerint elvileg a kukoricadara adja az úgynevezett „komcsi”(!) ízt, ami leginkább azt a sörfogyasztók által biztosan ismert, „szacharinos”, nyelvre tapadó szájhózóan édeskés, rossz ízt adja a söröknek.

Ebben a tesztben nagyjából elmondják, hogy mi a gondja a Stellával annak, akinek nem ízlik. Akinek ízlik, az igya, de felelősséggel!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor terasz sör terasznyitás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés