Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 24. 10:18

Vörös csillagot helyezett ki a szegedi Fidesz-irodára a Momentum

Orbán Viktor volt már liberális, konzervatív, most pedig eljutott oda, hogy a kommunista Kína legfontosabb európai szövetségese lett – írta az akcióról Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke.

Hirdetés

Az akciót a Momentum Mozgalom és ifjúsági szervezete, a TizenX tagjai hajtották végre, hogy ezzel tiltakozzanak az Orbán-kormány és Kína egyre szorosabb barátsága ellen.

A Victor Hugo utcai Fidesz-irodára ezért ötágú vörös csillagot ragasztottak és olyan képeket, amiken Orbán Viktor arcát Mao Ce-tungot ábrázoló propagandára montírozták.

Mihálik Edvin Facebook-bejegyzésében azt írta,

Orbán 2011-ben azt mondta, hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal. Most a Fidesz segítségével Kína és Oroszország adóssággal igázza le Magyarországot, hiszen 700 milliárd forintnyi kínai hitelből épül a Budapest-Belgrád vasútvonal, 540 milliárd forintnyi kínai hitelből épül a Fudan Egyetem budapesti kampusza, és 3600 milliárd forintos orosz hitelből építik meg Paks2-t.

A Momentum Budapesten is hasonló akciót hajtott végre, ott Orosz Anna és Szél Bernadett vezetésével helyezték ki a kommunista jelképeket a Fidesz-irodára.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest-Belgrád vasútvonal diktatúra Fudan Kína kommunista diktatúra Mihálik Edvin Momentum Fidesz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés