Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Ez volt a párharc legszorosabb mérkőzése, de a négy között a Szedeák: Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 96–94 (23–22, 27–18, 19–28, 27–26)
Ziccer 2021. április 23. 21:24

Ez volt a párharc legszorosabb mérkőzése, de a négy között a Szedeák: Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 96–94 (23–22, 27–18, 19–28, 27–26)

Képriport
Nagy volt a tétje a mérkőzésnek, hisz szegedi győzelem esetén már az elődöntő résztvevője a Naturtex-SZTE-Szedeák. Lehet, hogy ez a tét nyomta rá a bélyegét a fiúk játékára, de nagyon szoros meccset játszottak, végül azonban meglett a győzelem.

Hirdetés

Az első negyed nagyon kiegyenlített volt, egyik csapat sem tudott meglépni. Ebben a játékrészben többet hibázott a Szeged, ezt pedig kihasználták a vendégek. A negyed végén azon Govens kosarának köszönhetően a Szedeáké volt az előny.

A második negyedre Szrecsko Szekulovics felrázta játékosait, sokkal pontosabban is játszottak. Dzseletovics hárompontos kosarával végre 10 fölött volt a különbség a két csapat között, a paksiak időt is kértek. Sokat ez után sem változott a játék képe, hiába szerzett gyorsan 8 pontot a vendég együttes, a hazaiak is szórták a kosarakat végül a félidőben maradt a tízpontos előny a Szedeáknak.

A szünetben a Paks megnyugodott és az a játékukon is meglátszott. Gyorsan elkezdték a felzárkózás, a hazai játékosoknak nem sikerült felpörögniük, így ledolgozta a hátrányát a Paks és harmadik negyed végére egy pontosra olvadt a Szedeák előnye.

Az utolsó negyed szegedi pontokkal kezdődött, azonban a paksiak nagyon küzdöttek, nem akarták feladni a mérkőzést. A negyed közepére át is vették a vezetést (81-82), utána pedig felváltva volt előnyben a két csapat. Az utolsó percekben Govens és Brown büntetője is bement, így a végén hiába jött egy paksi hárompontos, az már nem változtatott a mérkőzés kimenetelén és 96-94-re nyert a Szedeák.

A Naturtex-SZTE-Szedeák így 3-0-s győzelemmel lépett át a Pakson és bejutott a legjobb négy közé, ahol a Falco KC Szombathely lesz ez ellenfelük. Az első meccset május 1-én, szombaton, Szombathelyen rendezik, majd május 4-én az újszegedi sportcsarnokban jön a hazai meccs. Ez a párharc is három nyert meccsig tart.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Paksnak a tisztes helytálláshoz! A győzelem volt a fontos ezen a mérkőzésen, de ez volt a leggyengébb meccsünk a párharcban. Kicsit görcsösek és fáradtak voltunk, hiszen hat nap alatt a harmadik meccsünket játszottuk, de sikerült nyernünk. Büszke vagyok a csapatomra, és hogy sikerült történelmet írnunk, hiszen a Szedeák sosem jutott még a legjobb négy csapat közé. Megpróbálunk meglepetést okozni az elődöntőben, és remélem, hogy a szurkolók is visszatérhetnek a csarnokba, sokat segíthetnek nekünk!

A nyitóképre kattintva nézzék meg Szabó Luca kolléganőnk képeit a mérkőzésről.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 96–94 (23–22, 27–18, 19–28, 27–26)
Tippmix férfi NB I./A csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány, Ádám, Fodor.
Naturtex-SZTE-Szedeák:  Kerpel-Fronius G. 7/3, GOVENS 29/18, Brown 10/3, Dzeletovics 13/6, DICKEY 16. Csere: Bognár 15/9, Kerpel-Fronius B. 6, Keller. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Paks: KOVÁCS Á. 19/12, Capers 10/3, PAIGE 32/15, Lóránt P. 6, Jackson 19/12. Csere: Valerio-Bodon 4, Shepard 4, Eilingsfeld, Gulyás. Vezetőedző: Jan Pavlik.
Kipontozódott: Dickey (40.), Capers (40.).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Atomerőmű SE Paks elődöntő kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák rájátszás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés