Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 23. 09:53

Ha oltásellenes ellenzék, akkor halálkormány! – Bódi György olvasói levele

Szomorú nap volt az újkori Magyarország történetében: átlépte a Covid-19 világjárvány magyarországi halálos áldozatainak száma a 26 ezret.

Hirdetés

Ezzel most már – akármilyen számokkal is bűvészkedik egyébként a kormány – az egymillió lakosra eső covid-halálozások számában világelsők lettünk: az egymillió lakosra eső halálesetet soroló ranglista éllovasa Magyarorország. A felelőtlenség és a rossz járványkezelés példájaként emlegetett Brazília tizenkettedik a sorban... Csak, hogy érzékeljük, hogy kik is vannak mögöttünk ezen a szomorú listán.

Mindeközben mi történik Magyarországon?

  • A kormány lelkesen kommunikálja, hogy milyen jól állunk az vakcinák beoltása területén,
  • folyik a Fidesz-kampány ezerrel az oltásellenes ellenzékről.

Mérhetetlenül gusztustalan egy világjárványt haszonlesésre felhasználni! Előbb a járvány elleni védekezésre hivatkozva ismét százmilliárdokkal kitömni a Fidesz-klientúra zsebeit, majd a felelősséget ráfogni az ellenzékre!

Mert kinek is a feladata egy népegészségügyi probléma kezelése?

A mindenkori kormányé. Az ő rendelkezésére állnak a szakmai, pénzügyi és jogszabályi eszközök. És ezekből a Fidesz-kormány mindent rosszul használt!

A járványügyi szakemberek és a teljes egészségügyi szakma helyett Prof. Dr. Orbán Viktor és Prof. Dr. Szijjártó Péter állapították meg a diagnózist, és döntötték el, és döntik el ma is a terápiát. Ők tudják, hogy mennyi lélegeztetőgépet kellett vásárolni; mikor és hogyan kell szigorítani és enyhíteni a járvány elleni korlátozásokon; milyen vakcinák jók a védekezéshez, és hogy a még nem engedélyezett vakcinák közül melyiket kell itthon – nem Európában, mert ott csak tehetetlen hülyék vannak – soron kívül engedélyezni. És oltani ezekkel, kerül amibe kerül...És ők tudják, hogy kik tudnak fürkészni és portyázni, és hogyan lehet legdrágábban beszerezni a feleslegesen nagyszámú lélegeztetőgép halmazt, kivel kell tároltatni a használatba sem vett eszközöket; és hogyan és kikkel kell a legdrágábban beszerezni a vakcinákat, és ők tudják, hogy hogyan kell az oltásokat úgy megszervezni, hogy agyonterhelik a háziorvosokat vagy hosszú sorokat összecsődíteni az oltópontok elé. Ők tudják, hogy hogyan kell mindeközben megfélemlíteni és elbizonytalanítani az orvosokat és az egészségügyi szakdolgozókat. És – természetesen – ők tudják, hogy hogyan lehet a járvány elleni vagy az újjáépítési alapokból a legtöbb pénzt kiszivattyúzni a Fidesz-klientúrának újabb stadionokra, szállodákra, templomépítésre, és minden másra, aminek semmi köze a járvány elleni védekezéshez. A kisvállalkozások meg csak menjenek tönkre, már ott áll ugrásra készen a kitömött haveri kör, akik majd felvásárolják őket bagóért, és örüljenek, ha munkához jutnak a volt tulajdonukban!

  • És ha valaki mindez ellen szót emel, az oltásellenes hazaáruló!
  • Kívül van a nemzeten!
  • Ellenség!
  • Ha valaki meg meri kérdezni, hogy miért nem a szakemberek állapítják meg független szakmai eljárás során egy vakcina hatásosságát, vagy hogy miért nem áll rendelkezésre a kísérleti dokumentáció, az oltásellenes!
  • Ha valaki azt firtatja, hogy miért lopnak a járványkezelésre szánt forrásokból, az oltásellenes!
  • Minden kérdező, minden véleménynyilvánító, aki nem a kormányzati mantrát böfögi vissza, az oltásellenes!

Ez lett az új kampányszlogen. Mert legyen tisztában mindenki azzal, hogy ennek az oltásellenességi bélyegzésnek semmi köze a Covid-19 világjárványhoz, ez már a jövő évi parlamenti választások kampánya. A lejáratásé!

Az a kormány és az a Fidesz akarja lejáratni az ellenzéket, amely a fő felelős 26 ezer ember haláláért! Nagyszülők, férjek, feleségek, gyermekek, betegek és egyébként egészségesek haláláért! Az elrontott intézkedésekért! A felelősséget nem háríthatják át, mert minden eszköz az ő kezükben volt és van.

Ha az ellenzék oltásellenes, akkor ez a kormány megérdemli a „halálkormány” jelzőt. Így vonulnak be a történelembe, és ezt sosem tudják magukról lemosni!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus oltás oltásellenesség olvasói levél Orbán-kormány pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés