Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 23. 09:10

Újra benépesül a Szent István tér: május 8-ától újra lesz kézműves piac!

Bár a jogszabályok eddig sem tiltották, két hónapig mégis szünetet tartott a Szent István téri kézműves piac. A szervezők most újraindítják: május 8-án és 9-én ismét egyedi portékákat, háztáji élelmiszereket és gasztronómiai különlegességeket kínáló kereskedők töltik meg a teret.

Hirdetés

– Február végén, a fertőzésszám meredek emelkedésekor döntöttünk úgy, hogy szüneteltetjük a Szent István téri kézműves piacot, mivel a szegediek és a kiállítók egészsége mindennél fontosabb – mondta Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Eltelt közel két hónap, úgy tűnik, hogy a járványügyi adatok javulnak, nyitnak a teraszok, lassan talán ismét egy élhetőbb időszak köszönt ránk, így a maszkviselési és távolságtartási szabályok betartása mellett május 8-án és 9-én újra megszervezik a kézműves piacot.

A forgatókönyv változatlan, a kéthetente megtartandó hétvégi eseményen több, mint ötven kézműves és háztáji termelő kínálja a portékáit a Szent István téri kézműves piacon. Ismét lesz lángos, lepény és kürtőskalács, valamint gyümölcsborokat is kóstolhatnak a kilátogatók.

– Folyamatosan figyeljük a nyitási folyamatot és amennyiben a jogszabályok engedik a Szegedi Vízmű Zrt.-vel együttműködve a víztornyot nyitását is tervezzük – mondta Rácz Attila.

Milyen volt februárban a Szent István téri piac? Nosztalgiázzon korábbi cikkeink segítségével!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: piac Rácz Attila Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés