Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 22. 23:15

Testkamerás civil rendőrök buktatnák le a szabálytalankodó gyalogosokat

A jegyellenőröknél már bevált a testkamera. Állítólag. Májustól jöhetnek a lesirendőrök.

Hirdetés

Berzai Zsolt, az ORFK baleset-megelőzési osztályvezetője a Közlekedésbiztonság című lapnak azt mondta, hogy civil ruhás rendőrök testkamerával fölszerelve buktathatják majd le a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat.

„Májustól a gyalogosok is egyre kevésbé lehetnek biztosak abban, hogy nem éppen egy testkamerával felszerelt rendőr áll mögöttük, amikor mobiljukba merülve átsétálnak a piroson, mert megérkezett a villamos és amúgy is mesze volt még az az autó…” – magyarázta egy egyébként életszerű szabálysértés segítségével az újítás lényegét Berzai Zsolt.

A rendőrség azzal indokolta a testkamerás módszer bevezetését a Közlekedésbiztonságnak, hogy sok halálos és súlyos baleset történik a gyalogosok szabálytalankodásai miatt is.

A baleset-megelőzési osztályvezető azt is elmondta, a rendőrség megállapodott a Budapesti Autósok Közösségével, így a fedélzeti kamerák által rögzített videók az utakon szabálytalankodókról könnyebben eljutnak a rendőrséghez a jövőben. 

Így tehát az autósoknál és a gyalogosoknál is vége az ámokfutásnak, de lehet, hogy az ámokautózásnak, az ámokmotorozásnak és az ámoksétálásnak is.

(Képünk illusztráció, fotó: Kocsis B. János)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rendőrség testkamera civil rendőr gyalogos szabálysértés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés