Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged Televízió: csak a budapesti háziorvosok kapnak pénzt a kínai vakcinák után, a vidékiek nem
Szegeden 2021. április 22. 19:44 Forrás: Szeged Televízió

Szeged Televízió: csak a budapesti háziorvosok kapnak pénzt a kínai vakcinák után, a vidékiek nem

A Szegedi Híradó birtokába jutott levél alapján érthetetlen különbséget tesz a kormány a fővárosi és a vidéki háziorvosok között.

Hirdetés

A fővárosban minden egyes eloltott kínai vakcina után plusz pénzt kapnának a háziorvosok. A Szeged Televízió információi szerint a jövő heti nagy oltási kampányról a vidéken élő kollégáik is kaptak levelet, ebben viszont plusz pénz nem szerepel, csak köszönetnyilvánítás.

Budapestieknek járhat a pénz

Elsőként a Telex írta meg, hogy levelet kaptak a budapesti háziorvosok, amiben az áll: mérjék fel, április 26-a és 28-a között mennyi Sinopharm-vakcinát tudnak eloltatni. A levélben egyértelműen leírják azt is, hogy az

„Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban részesül”.

És mivel ezeken a napokon célzottan Sinopharmmal oltanának, nagyon úgy tűnik, hogy a levélben olvasható „oltásonkénti díjazás” a kínai vakcinára vonatkozik.

Az operatív törzs később cáfolta a Telex értesüléseit, azt írták, „nincs olyan, hogy Sinopharm-fejpénz”. Müller Cecília úgy fogalmazott: „hogy ha ünnepnapokon, hétvégén, szabadnapokon oltanak a háziorvos kollégák, akkor díjazásban részesülnek. Természetesen vakcinától függetlenül”. Müller megjegyzése ugyanakkor ellentmond a Telex által idézett levél tartalmának, amiben oltásonkénti darabszámról és díjazásról írnak, ráadásul a cáfolat azért is furcsa, mert április 26-a, 27-e és 28-a hétköznap és munkanap.

A vidékieknek csak megköszönik

Ennél már csak az érdekesebb, hogy a vidéki háziorvosok is kaptak levelet. Itt is leírják, hogy nagy mennyiségű kínai vakcina érkezik az országba és a mielőbbi eloltás érdekében április 26-a és 30-a között Tömeges Oltási Szakaszt vezetnek be, amiben a háziorvosok is részt vesznek.

Forrás: Szeged Televízió

Kovács-Makranczi Edina szegedi háziorvos is megkapta ezt a levelet, sőt, látta a budapestit is, amiben beígérik a plusz pénzt az orvosoknak. A Szeged Televíziónak azt mondta, annyit dolgoznak, hogy ez nekik is járna. Kovács-Makranczi Edina érthetetlennek tartja a megkülönböztetést.

„Nagyon jó kezdeményezés ez, csak nem a fővárosra kellene összpontosítani, hanem valamennyi háziorvost illetné ez a plusz juttatás, hiszen mi ezért elég keményen dolgozunk, és elég sok költségünk is adódik belőle. Hallottam róla, igen és valóban minket, vidéki háziorvosokat nem kerestek meg ilyen irányban, pedig nagyon örülnénk neki mi is, hogy ha kapnánk ezért egy plusz juttatást” – fogalmazott a háziorvos a Szegedi Híradónak.

A Szeged Televízió szerette volna megtudni az operatív törzstől és a kormányszóvivőtől is, hogy mindenki kap-e plusz pénzt a kínai vakcinák után vagy senki nem kap extra juttatást. Kérdéseikre azonban nem reagáltak a szokásos napi sajtótájékoztatón.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát, benne a budapesti és vidéki háziorvosoknak kiküldött levéllel!

(Nyitóképünk illusztráció; fotó forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: háziorvos járványkezelés kínai vakcina oltás Sinopharm vakcina Kovács-Makranczi Edina levél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés