Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 22. 14:25

Kovács M. Norbert: Vajon ki a nagyobb köpeny nélküli hős, Müller Cecília vagy Orbán Viktor?

Elgondolkodtatott a miniszterelnök csütörtök délelőtti Facebook-posztja.

Hirdetés
Hirdetés

Tény, hogy Orbán Viktoron a fenti fotón úgy feszül az öltöny, mintha páncélból lenne, és ha hozzávesszem a szúrós tekintetét meg a fekete maszkját, akkor akár az új Mortal Kombat-film egyik eddig ismeretlen karaktereként is el tudnám képzelni, mégis inkább azt gondolom, hogy a miniszterelnök oldalának szerkesztői Müller Cecíliára célozhattak, amikor azt írták a képhez, hogy

„Nem minden hős visel köpenyt”

A köpennyel pedig nyilván nem is csak egy szimpla hősre, hanem egy szuperhősöre céloz a poszt,

tehát Müller Cecília Orbán Viktor szemében egy szuperhős.

Közben viszont valahogy nem hagyott nyugodni, hogy mi van, ha ennél többről van szó? Mi van, ha a poszt mégis azt próbálja sugallni, hogy a képen látható emberek mindannyian hősök, szuperhősök? (Legalábbis, akik a kép középpontjában állnak. A háttérben, takarásban lévő őr talán nem.)

Ez azért olyan szintű szerénytelenség lenne a miniszterelnöktől, ami a legtöbb szuperhősre egyáltalán nem jellemző, bár tény, hogy közöttük is vannak kifejezetten nagyképű alakok, és olyanok is, akik szeretik másnak láttatni a dolgokat, mint amik valójában, elferdíteni a valóságot. Sőt, még kifejezetten hazudósok is akadnak közöttük.

Akárhogy is, egy dologban biztosan igaza van a posztnak és Orbán Viktornak: tényleg nem minden szuperhős visel köpenyt. Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg, Pókember, Amerika Kapitány, Ironman, Hulk, a Hangya, és még sorolhatnám.

De például a Covid-osztályokon dolgozó orvosok és ápolók, a magyarországi mentők és a pedagógusok alapvető ruházatának sem része a hátukon lengő köpeny.

Mindenki maga dönti el, kit, kiket tart szuperhősnek valójában.

Kovács M. Norbert

A poszt megjelenését követően nem sokkal Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztői, valószínűleg látva a hozzá érkezett kommenteket, frissítették a poszt szövegét azzal, hogy „Köszönet Müller Cecíliának”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ápoló betegség covid-19 covid-intenzív járvány járványkezelés kormányzati kommunikáció koronavírus mentők mentőorvos miniszterelnök Müller Cecília Orbán Viktor országos tisztifőorvos orvos pedagógus szuperhős Kovács M. Norbert

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés