Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 22. 14:25

Kovács M. Norbert: Vajon ki a nagyobb köpeny nélküli hős, Müller Cecília vagy Orbán Viktor?

Elgondolkodtatott a miniszterelnök csütörtök délelőtti Facebook-posztja.

Hirdetés

Tény, hogy Orbán Viktoron a fenti fotón úgy feszül az öltöny, mintha páncélból lenne, és ha hozzávesszem a szúrós tekintetét meg a fekete maszkját, akkor akár az új Mortal Kombat-film egyik eddig ismeretlen karaktereként is el tudnám képzelni, mégis inkább azt gondolom, hogy a miniszterelnök oldalának szerkesztői Müller Cecíliára célozhattak, amikor azt írták a képhez, hogy

„Nem minden hős visel köpenyt”

A köpennyel pedig nyilván nem is csak egy szimpla hősre, hanem egy szuperhősöre céloz a poszt,

tehát Müller Cecília Orbán Viktor szemében egy szuperhős.

Közben viszont valahogy nem hagyott nyugodni, hogy mi van, ha ennél többről van szó? Mi van, ha a poszt mégis azt próbálja sugallni, hogy a képen látható emberek mindannyian hősök, szuperhősök? (Legalábbis, akik a kép középpontjában állnak. A háttérben, takarásban lévő őr talán nem.)

Ez azért olyan szintű szerénytelenség lenne a miniszterelnöktől, ami a legtöbb szuperhősre egyáltalán nem jellemző, bár tény, hogy közöttük is vannak kifejezetten nagyképű alakok, és olyanok is, akik szeretik másnak láttatni a dolgokat, mint amik valójában, elferdíteni a valóságot. Sőt, még kifejezetten hazudósok is akadnak közöttük.

Akárhogy is, egy dologban biztosan igaza van a posztnak és Orbán Viktornak: tényleg nem minden szuperhős visel köpenyt. Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg, Pókember, Amerika Kapitány, Ironman, Hulk, a Hangya, és még sorolhatnám.

De például a Covid-osztályokon dolgozó orvosok és ápolók, a magyarországi mentők és a pedagógusok alapvető ruházatának sem része a hátukon lengő köpeny.

Mindenki maga dönti el, kit, kiket tart szuperhősnek valójában.

Kovács M. Norbert

A poszt megjelenését követően nem sokkal Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztői, valószínűleg látva a hozzá érkezett kommenteket, frissítették a poszt szövegét azzal, hogy „Köszönet Müller Cecíliának”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ápoló betegség covid-19 covid-intenzív járvány járványkezelés kormányzati kommunikáció koronavírus mentők mentőorvos miniszterelnök Müller Cecília Orbán Viktor országos tisztifőorvos orvos pedagógus szuperhős Kovács M. Norbert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés