Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 21. 14:55

Jól haladnak a munkálatokkal a Laposon

Idén nyárra megújul a szegediek kedvenc szabadstrandja, a Lapos. Az önkormányzat harmincmillió forintot költ a fejlesztésre.

Hirdetés

Jól haladnak a munkálatokkal a Laposon. A kivitelező cég már kiépítette 250 méter hosszan a nyomott víz- és szennyvízhálózatot, amit bekötött a Partfürdőn lévő víziközműrendszerbe. Az április elején kezdődött beruházás során már lefektették az elektromos földkábelt, amely ki tudja szolgálni a vendéglátást és akár a rendezvényeket is, illetve telepítettek két villanyoszlopot is a térvilágításhoz.

Jelenleg a kiszolgáló egységek és az átemelő akna közötti gravitációs szennyvízrendszer kiépítése van folyamatban. Az elkövetkező időszakban pedig sor kerül a víziközmű végpontok és az átemelő szivattyúrendszer kiépítésére, a zuhanyzók kialakítására, valamint az elektromos szerelvények, berendezések szerelésére.

Külön szerződések alapján építik ki a wifit és a kamerákat, a part tereprendezésére (rézsűmetszés, egyenletes lejtés kialakítása a parton), a szükséges eszközök (bójasor, információs táblák, öltözők, szemetesek) beszerzéseire, a vízimentő szolgálati hely telepítésére.

Olyan állapotba szeretné hozni az önkormányzat a Lapost, hogy minél több strandolót vonzzon – nyilatkozta korábban lapunknak Mihálik Edvin, Zöld város programért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő.

A tervek szerint június közepén nyithat a megújított Lapos, ami természetesen a Tisza vízminőségén múlik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lapos Mihálik Edvin partfürdő Tisza Zöld város program

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés