Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Gyöngyösi Márton: Európában mindenhol összefognak a járvány ellen, csak a Fidesz folytat gyűlöletkampányt
Túl a városon 2021. április 21. 13:39 Forrás: Szeged Televízió

Gyöngyösi Márton: Európában mindenhol összefognak a járvány ellen, csak a Fidesz folytat gyűlöletkampányt

25 ezer ember életével nem tud elszámolni a Fidesz, mégis az ellenzékkel szemben indít rágalomhadjáratot, a Jobbik besokallt, feljelentik Hollik Istvánt – mondta el Gyöngyösi Márton a Téma keddi adásában.

Hirdetés

Rémhírterjesztés miatt tett a Jobbik feljelentést Hollik István ellen, mert a Fidesz olyan telefonos kampányt indított, amiben oltásellenességgel vádolják az ellenzéket. Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselöje szerint a kormánypártok ezzel az oltásokkal kapcsolatos legitim vitát próbálják kiforgatni. Szerinte az rombolja leginkább a vakcinákba vetett bizalmat, hogy Magyarország eltért az uniós protokolltól és az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett oltóanyagokat kezdett használni.

Kiemelte, felháborítónak tartja, hogy miközben rengetegen várnak Magyarországon Pfizer vakcinára, a kormány Csehországnak ezt az oltóanyagot ajánlotta fel segítségként.

Erre elmondása szerint azért volt szükség, mert a magyar kormány által beszerzett keleti vakcinákat nem fogadják el máshol. Gyöngyösi hozzátette, ő is egyetért azzal, hogy minden vakcina jobb, mint a koronavírus, azonban úgy véli, hogy ezekben a kérdésekben igenis van helye vitának.

Miközben a Európában mindenhol politikai összefogás alakul a járvány ellen, a kormány a gyűlöletkampánnyal van elfoglalva, de a rászorulókat cserben hagyja.

A beszélgetés során szóba került az uniós források felhasználása is, Urusla von der Leyen bizottsági elnök ugyanis Jakab Péternek levélben azt ígérte, szigorúan ellenőrizni fogják, hogyan használja fel a Fidesz az uniós támogatásokat. Gyöngyösi szerint erre az új jogállamisági mechanizmus nyújt majd lehetőséget, hosszú távú garanciákat azonban csak a kormányváltás és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás jelenthet.

A Jobbik EP-képviselőjével Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója beszélgetett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Jobbik kínai vakcina koronavírus oltás oltásellenesség Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás járvány pandémia világjárvány Gyöngyösi Márton
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés