Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 21. 12:47 Forrás: Szeged Televízió

Hadházy Ákos: A kormány a veszélyhelyzetet használja arra, hogy elejét vegye a tiltakozásoknak

Kertészeti segédmunkás lesz egy időre Hadházy Ákos országgyűlési képviselőből, így dolgozza le a dudálós tüntetések miatti büntetését. Hogy miért nem kórházakban veszik például igénybe tudását, azt ő sem érti. Erről is beszélgettek Balogh Judittal a Téma keddi adásában.

Hirdetés

A képviselő szerint ez az ügy is arról szól, hogy a kormány a veszélyhelyzetet használja fel, hogy elejét vegye a tiltakozásoknak – ez azonban az alaptörvényellenes, hiszen a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozza.

A dudálós tüntetés miatt 106 ember ellen indult szabálysértési eljárás és összesen 14 millió forint bírságot szabtak ki rájuk.

A képviselő szerint a bíróságok maradék függetlenségének köszönhető, hogy a tiltakozók többségére kiszabott büntetést elengedték. Hadházy Ákos és Szél Bernadett bírságát csak mérsékelni tudták, teljesen elengedni nem, ugyanis ők hirdették meg a demonstrációt – ezért 100 ezer forintot kellene befizetniük.

A függelten képviselő tiltakozásul úgy döntött, inkább ledolgozza a büntetését – így csináltak belőle napszámost.

Bár az egészségügyben most minden emberre szükség van, őt állatorvosként mégsem kórházba rendelték ki, hanem kertészeti segédmunkásként kell ledolgoznia a büntetését.

Hadházy Ákost a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdézte. Nézzék meg a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit büntetés Hadházy Ákos kertészkedés közmunka Szeged Televízió Téma tiltakozás Szél Bernadett
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés