Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Csak meg kell nézni az arcokat! A szegedi Covid-osztályra is vittek gulyáslevest a rotarysok
Szegeden 2021. április 21. 07:00

Csak meg kell nézni az arcokat! A szegedi Covid-osztályra is vittek gulyáslevest a rotarysok

Ezer adag gulyáslevessel lepték meg többek között a szegedi covid-osztály dolgozóit a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai. Az 500 literes bográcsban elkészült leves egy részét még frissen, melegen el is vitték a kórházba, az ügyeletben lévőknek.

Hirdetés

Egy óriási, 500 literes és két kisebb bográcsban főzték a gulyáslevest Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai. A munkát kora délután kezdték, a leves estére készült el. A gulyásleves elkészítésében a Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői és Csányi Sándor gulyásfőző mester segített.

A kezdeményezés személyes indíttatású volt, a klub tagjai közül többen is elkapták a koronavírust, és őket a Covid-részlegen kezelték. A gyógyulásukat próbálták meghálálni.

Palotás Sándor a klub elnöke szerint

saját tapasztalataik is azt mutatják, hogy az egészségügyi intézmények dolgozói erőn felül teljesítenek, ez pedig megfizethetetlen. Ők ezzel az akcióval próbálják ezt meghálni, egy napjukat szebbé tenni az orvosoknak és a nővéreknek.

Csányi Sándor gulyásfőző mester (balra) alföldi zöldséges gulyáslevest készített. Még több kép a nyitóképre vagy ide kattintva látható (fotók: Iványi Aurél)

Az ételből az SZTE Járvány Ellátó Központ munkatársai mellett a nentőszolgálat szegedi állomásán dolgozóknak is jutott.

Elekes Zoltán, a klub háznagya, az esemény egyik főszervezője elmondta,

az ötlettől a megvalósításig csupán tíz nap telt el, ennyi ideig tartott, hogy a tagok és a támogatók összeadják azt a másfél millió forintot, amibe az akció került.

A gulyásfőző mestertől, Csányi Sándortól azt is megtudtuk, hogy egy alföldi zöldséges gulyáslevest készítettek, amibe 150 kiló marhahús mellé ugyannyi krumpli, 50-60 kiló zöldség és a fűszerek kerültek. Szerinte ekkora mennyiségű levest sem nehezebb megfőzni, mint egy kisebb lábossal otthon.

A mesternek és segítőinek több mint öt órára volt szüksége, hogy elkészüljön a leves, aminek egy részét még kedden este ki is szállították a II-es kórházban működök Covid-részleg dolgozóinak.

Illésné Pál Erzsébet, a Járvány Ellátó Központ koordinátora szerint egy ilyen esemény után mindenkinek megnyugszik a lelke.

„A kollégák mindig örülnek meglepetésnek, legyen az egy képeslap, vagy egy ilyen vacsora. Meg kell nézni az arcokat, az mindent elárul”

– mondta.

Az elkészült leves másik részét szerdán szállítják ki a klub tagjai az intézményekben dolgozóknak.

És hogy milyen az élet a szegedi Covid-osztályon? Március végén a Szeged Podcastben egy ott dolgozó ápolóval beszélgettünk. Ha kíváncsi rá, erre tovább:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Elekes Zoltán járvány jótékonyság koronavírus pandémia Szent-Györgyi Albert Rotary Club világjárvány SZTE Járvány Ellátó Központ Palotás Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés