Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Egyetemi takarítási ügy: annyira szabályosnak tűnően szerződött az SZTE, hogy most hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
Kék hírek 2021. április 20. 16:25

Egyetemi takarítási ügy: annyira szabályosnak tűnően szerződött az SZTE, hogy most hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Piaci viszonyoknak megfelelően szerződtek, állítják az egyetemen arról a szerződésről, amit a Clean Star Complex Kft.-vel kötöttek azért, hogy a cég takarítsa az egyetemi épületeket. Lehet, mégsem.

Hirdetés

A takarítócégről tudható az is, hogy tulajdonosa Varga Róbert, aki 2014-ben az önkormányzatiképviselő-választáson Fidesz–KDNP-jelölt a 12-es körzetben Baktón. Rovó László rektor rendszeresen az ő társaságában jelenik meg különböző fideszes, valamint kormányzati rendezvényeken.

A 24.hu nyomán azt is megírtuk, hogy amikor aláírták a papírokat, akkor a cégnek a tulajdonosa volt Fülöpné Zimacsek Anikó, aki az SZTE Beszerzési Igazgatóságának Közbeszerzési Irodáján ügyvivő szakértőként dolgozik.

Szintén tudható, hogy a szerződés megkötése előtt közbeszerzést kellett volna kiírni, ám ezt az egyetem vezetése „elfelejtette”, állítólag azért, mert kényszerhelyzetben voltak, legalábbis ezzel indokolták a 24.hu-nak a tavaly december végi szerződéskötést. A korábbi takarítócéghez képest a Clean Star Complex Kft. havonta több mint háromszoros összeget számláznak az egyetemnek.

Cikkeink megjelenése után Mihálik Edvin Zöld város tanácsnok hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A feljelentésen túl közérdekű bejelentéssel fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, kérve, vizsgálják ki: miért kerülte meg az egyetem a közbeszerzési eljárást.

Mihálik Edvin a sajtótájékoztatón azt is mondta, az egyetem ilyen körülmények között fideszes kifizetőhellyé válik.

Ezek után válaszolt a Szegedi Tudományegyetem, azt állították „sem a korábbi, sem a mostani vállalkozói díj összege nem aránytalan, hanem megfelel a korábbi (2009-es) és a jelenlegi (2021-es) piaci feltételeknek” és megvédték a kollégájukat is „a közbeszerzési iroda munkatársának nem volt szerepe az eljárásban, és csak 1,5 százalékos tulajdonrésze volt a nyertes cégben, ráadásul még a januári hosszabbítást megelőző időszakban, ezért nem megállapítható az összeférhetetlenség.”

Csakhogy az eredeti megállapodást még akkor, 2020.december 30-án írták alá, amikor Fülöpné Zimacsek Anikónak „mikrorészesedése” volt a Clean Star Complex Kft.-ben, amely ráadásul 2020 májusában nettó 40 millió 650 ezer forintért szerződött az egyetemmel az „SZTE ÁOK Családorvosi Intézet és Rendelő elhelyezéséhez releváns helyiségcsoportok” átalakítására.

Az egyetemi reagálásra, amelyben azt is írták

„tisztelettel szeretnénk kérni a különféle politikai szerveződéseket és szereplőket, hogy ne keverjék bele politikai játszmákba az egyetemet, ne próbáljanak önmaguknak – így vagy úgy – politikai előnyt kovácsolni a Szegedi Tudományegyetemet felhasználva, és azon átgázolva”

jött Mihálik Edvin viszontválasza: a momentumos képviselő azt felelte Rovó Lászlónak, hogy

pont ő beszél politikamentességről, aki rektorként

Így jutottunk el a máig.

Információink szerint megindult a nyomozás hűtlen kezelés bűntett bűncselekmény gyanúja miatt.

Békés megyében.

Mert a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kizáratta magát az ügyből.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Clean Star Comlpex Kft. Fidesz Fülöpné Zimacsek Anikó közbeszerzés Mihálik Edvin rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE takarítás Varga Róbert Közbeszerzési Hatóság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés