Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Újra elindítja könyves börzéit a Somogyi-könyvtár: utcára költöznek az eladó kötetek
Művház 2021. április 20. 13:12

Újra elindítja könyves börzéit a Somogyi-könyvtár: utcára költöznek az eladó kötetek

Ismét útjára indítja a Somogyi-könyvtár a szegediek által kedvelt használt könyvek vásárát, a könyves börzét. Csütörtökönként – ha jó az idő – kitelepülnek a Dóm téri üvegpalota bejárata elé, a Könyvtárpontra.

Hirdetés

A bibliotéka a központi épületben korábban is rendszeresen megrendezte a használt könyvek vásárt, most a járványügyi korlátozások miatt ezt költöztetik ki az utcára.

Csütörtökönként délelőtt 10 és 12 óra, valamint délután 3 és 6 óra között a Dóm téri épület előtti Könyvtárponton bárki válogathat az eladásra kínált használt könyvek között.

A könyvtárosok választása azért esett erre a napra, mert ilyenkor a szokottnál hosszabb ideig várják az olvasókat, így azok is tudnak böngészni az eladásra kínált kötetek között, akik napközben nem érnek rá, mert dolgoznak.

Egyszerre százötven-kétszáz könyvet tesznek ki, ezeket jelképes, egy-kétszáz forintos áron lehet megvásárolni, ahogy fogy a kitett kötetek száma, úgy pótolják folyamatosan.

Az eladásra kínált könyvek között felnőtt szépirodalmi művek éppen úgy akadnak, mint gyermekkönyvek, vagy szakirodalmi munkák és műszaki könyvek.

Szombatra is lehet könyveket rendelni a Könyvtárpontra

Az elmúlt időben olyan nagy volt az érdeklődés a Könyvtárponton való kölcsönzés iránt, hogy a Somogyi munkatársai most úgy döntöttek, hogy április 24-én, szombaton is megszervezik a Könyvtárpontot.

Ekkor délelőtt 10 és délután 2 óra között a Dóm téri központi előtt lehet átvenni a megrendelt könyveket vagy visszahozni a kiolvasott műveket.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: könyves börze könyvtárpont Somogyi-könyvtár vásár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés