Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A tanulási zavarok okairól is beszél a Pedagógiai esték Príma-díjas pszichológus vendége
Szegeden 2021. április 19. 16:22

A tanulási zavarok okairól is beszél a Pedagógiai esték Príma-díjas pszichológus vendége

Újabb visszatérő vendég, Gyarmathy Éva neveléslélektani szakpszichológus előadásával folytatódik kedden este a Pedagógiai esték tavaszi évada. Online előadásának címe Az atipikus lesz a tipikus!

Hirdetés

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont tavaszi rendezvénysorozatának ötödik előadásában a Príma-díjas klinikai szakember többek között a tanulási zavar és tanulási nehézségek kialakulásáról és fajtáiról mesél, de érinti a legjellegzetesebb kontrollzavarokkal és egyes autizmus spektrum zavarokkal kapcsolatos tudományos érdekességeket is.

Mindezek a neurológiai sajátosságok veleszületett, vagy szerzett idegrendszeri eltérésen alapulnak, és a környezet, így a tanítási módszerek meghatározó jelentőségűek a kialakulásukban.

Nemcsak az oktatási intézmények számára jelent kihívást ezeknek a gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani, hanem a nevelésük sok nehézséggel járhat a család számára is.

Optimális körülmények között azonban kiemelkedő tehetséggé fejlődhetnek az egyébként jó képességekkel rendelkező atipikus fejlődésű gyerekek – állítja a szakember.

Keddi előadásának címe Az atipikus lesz a tipikus! Az előadást elsősorban gyakorló szülőknek és nagyszülőknek ajánlják.

A kutató megpróbál tanácsokkal is szolgálni arra is, hogyan tudnak a családok az ilyen gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani a fejlődésükhöz.

Az előadásra jegyek 1800 forintos áron az IH jegyértékesítési felületén válthatók.

Az online előadás pontos időpontja április 20., kedd 18 óra, de fontos tudni, hogy az előadás a meghirdetett kezdő időponttól számított 24 órán belül bármikor megtekinthető.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mentor(h)áló Pedagógiai esték pszichoterapeuta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés