Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 19. 17:11

Akár 25 százalékkal is drágulhat a hús a takarmányárak jelentős növekedése miatt

Ahogy emelkednek a termelési költségek, úgy fognak a fogyasztói árak is.

Hirdetés

„Miután a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, 20-25 százalékos költségnövekedést eredményezett az élőállat és állati termékek piacán, amit előbb-utóbb át kell terhelni a kiskereskedelemre, amely valószínűleg majd a fogyasztói árakban is változást fog okozni”

– mondta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke a Magyar Mezőgazdaságnak, amit a hgv.hu szemlézett.

Csorbai szerint azok a termelők, akik túl akarnak élni, kénytelenek lesznek ezeket a költségnövekedéseket beleépíteni a termékeik árába. Ez azonban nem fog egyik napról a másikra menni, kereskedelmi láncokat és a fogyasztókat is fel kell rá készíteni.

„Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk”

– mondta erről Csorbai Attila.

A takarmányárak drasztikus emelkedése mellett a világjárvány és a madárinfluenza is megtépázta a baromfiágazatot tavaly, a csirkeállomány azonban ezek ellenére is növekedett a BTT elnöke szerint, aki arról is beszélt, hogy a pandémia átrendezte a munkaerőpiacot, az egyes szektorokból, például a vendéglátásból távozott munkaerő máshol jelent meg, de az állattenyésztésen ez sem segített.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állattartás áremelés áremelkedés baromfi Baromfi Termék Tanács drágulás élelmiszer élelmiszeripar hús takarmány áruház bolt kiskereskedelem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés