Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Törőcsik Marira emlékeztek a Nemzeti Színház előtt, a köztársasági elnök és felesége is ott volt
Művház 2021. április 18. 16:18

Törőcsik Marira emlékeztek a Nemzeti Színház előtt, a köztársasági elnök és felesége is ott volt

Képriport
Az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb magyar színművésze péntek hajnalban hunyt el, 86 éves volt.

Hirdetés

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is részt vett azon a megemlékezésen, amit a Nemzeti Színház előtt tartottak vasárnap Budapesten, a péntek hajnalban, hosszú betegeskedés után elhunyt Törőcsik Mari tiszteletére.

A megemlékezésről további képek láthatók a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva. (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

A 444 ezzel kapcsolatosan egy megható interjúrészletet is idéz a színművésznőtől, amit mi is átveszünk. Törőcsik Mari tavaly novemberben a Best magazinnak egyebek mellett ezt mondta:

„A gyerekeimért élek, ők tartanak életben. A színháztól már elbúcsúztam. Sokáig reménykedtem abban, hogy játszani fogok még a Nemzetiben. Hát nem. Vége. Befejeztem. Ez is elmúlt, mint sok minden más. De ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad. Szerettem nagyon, ha megtapsoltak. De vigyáznom kell, nehogy hörghurutot kapjak. A tüdőgyulladás nekem a véget jelentené. Filmben és színpadon sokszor meghaltam. Azt eljátszottam. Klinikai halott a valóságban voltam, de visszajöttem. Még itt vagyok, mert még mindig azt mondom: élni jó! Még akkor is, ha olykor szörnyű nehéz. Van egy óriási dolog az életben, ami mindig, a legrosszabb helyzetből is kimentett. Az, hogy szeretnek, és az, hogy én is szerethetek. Ehhez tartom magam. Élni kell, amíg Isten engedi. És örülni minden percnek.”

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: a nemzet színésze Áder János film gyász Kossuth-díj köztársasági elnök megemlékezés mozi Nemzeti Színház színész színésznő színház színművész Törőcsik Mari
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés