Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 18. 13:29 Forrás: Magyar Hang

Így mulatnak a magyar urak, a NER-lovagok

Az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó turai kastélyszálló a rongyrázás egyik hazai fellegvára lehet, legalábbis a Magyar Hang szerint, akik körülnéztek, hogyan mulatnak a magyar urak mostanában.

Hirdetés

A kastélyszállóra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet, aki szerint

a hotel a járványügyi szigorítások ellenére folyamatosan üzemelt.

A politikus szerint nem valószínű, hogy üzleti útra érkező vendégek töltötték meg a szobákat. A képviselő a Facebook- oldalán ezt írta a tapasztalatairól:  „Tiborcz szállodája minden jel szerint gond nélkül üzemel … luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket”.

Hadházy Ákos az ott látottak miatt bejelentést tett a rendőrségen, mert szerinte megsértik a járványügyi szabályokat.

A turai kastély a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, ami a Tiborcz István által tulajdonolt BDPST Zrt. tulajdonában van

– írja a Magyar Hang. A szállodát üzemeltető cégcsoport azt írta, ők csak az újrakezdést készítik elő, illetve munkatársaiknak szerveznek tréningeket.

A rendőrség a Telexnek megerősítette, hogy Hadházy Ákos bejelentése nyomán utánajártak a bejelentésnek. „A kérdéses helyszínen a rendőrök ellenőrzést végeztek, azonban szabálytalanságot nem tártak fel” – írták. „Ami egy bejelentő számára jogsértő magatartásnak, szabálytalanságnak tűnhet, az a helyszíni ellenőrzéskor – a beszerzett bizonyítékok alapján – nem feltétlenül minősül annak, mert a dokumentumok alapján megállapítható, hogy a szálláshely legális tevékenységet folytat” – írta a rendőrség.

A Magyar Hang újságírója annak járt utána, hogy milyen árakon dolgozik a kastélyszálló, mennyire mélyen kell az embereknek a zsebébe nyúlnia, ha itt akarnak eltölteni egy kis időt.

A 2021. áprilisától érvényes borlapon

az egyik legdrágább innivaló egy üveg (0,75 literes) „Krug, Clos d’Ambonnay” pezsgő, amiért 1 millió 349 ezer 900 forintot kell lepárkálnia a szomjas vendégnek. 

A nullákat nem írtuk el, tényleg egymillióháromszáznegyvenkilencezer-kilencszáz forintba kerül a pezsgő. Vannak ennél olcsóbb italok is, például

egy francia fehérbor 600 ezer forint, vörösborért pedig 700 ezer forintot kell fizetni.

A magyar borok azért ennél lényegesebben olcsóbbak.

Az alkoholos sörök 2-2,5 ezer forintért ihatóak, a majdnem 3 dl (2,75 dl) Rose Lemonade-t (rózsalimonádét) 2590 Ft-ért tölthetjük a pocakunkba. Az „antik világból származó, természetesen szénsavas ásványvíz” literje 4 390 Ft, de van belőle két és fél decis adag is, három rongyos ezresért. A Napoleon konyak 4 centje tizenötezer, míg az 1989-es skót viszki 50 ezer. A forróitalok kedvelői ihatnak kapucsínót 1300-ért, vagy van tea 700-tól 1400-ig.

Popzenei kitekintés:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos Tiborcz István Turai kastélyszálló luxus NER Orbán Viktor alkohol alkoholfogyasztás bor hotel
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés