Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 18. 11:43 Forrás: telex

Amennyiben kevés gyerek megy iskolába hétfőn, akár rendkívüli szünetet is elrendelhetnek

Több tankerületben is arról tájékoztatták a szülőket, hogy amennyiben sok lesz a hiányzó az iskolában, akkor rendkívüli szünetet rendelhetnek el. Azonban az így kiesett órákat a nyári szünetben kell majd pótolni.

Hirdetés

Április 19-én nyithatnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai. Azonban nagyon sok szülő nem szeretné elengedni gyermekét, mivel nem érzik biztonságban őket. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerint az intézményvezetők engedélyezhetik a távollétet, de nem lesz olyan, hogy a jelenléti oktatás után egy pedagógus megtartja majd online is az órát – írja a Telex.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány nem csinál politikai ügyet a hiányzásból, amit a jelenlegi helyzetben igazoltnak tekintenek.

Azonban mint sok más esetben, most is kiderült, nem ilyen egyszerű a helyzet. Több tankerületben ugyanis az állásponton vannak, hogy a tanárok nem tudnak egyszerre online és jelenléti oktatást is végezni,

és amennyiben sok lesz a hiányzók, akkor rendkívüli szünetet kell elrendelni.

Azt nem lehet tudni, hogy a „túl sok”-nak mennyi a pontos definíciója, de az biztos, hogy

a rendkívüli szünet miatt kiesett órákat a nyári szünetben kell pótolnia a gyerekeknek és a tanároknak.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Telexnek elmondta, hogy több helyről is tudomást szereztek a dologról. Több olyan tankerületről tudnak, ahol tanítási szünet bevezetésének lehetőségéről tájékoztatták az iskolavezetők a szülőket. Ezt zsarolásnak tartja, szerinte a kormány hozott egy rossz döntést, amit most kényszerintézkedéssel és fenyegetéssel próbál palástolni.

A digitális oktatásnak minden feltétele adott, így azok a gyerekek is részt vehetnének a képzésben, akiknek szülei a járványügyi mutatók miatt még nem engednék el őket az iskolába. Érthetetlennek tartja, miért csak 2 nap felkészülési időt kaptak az átállásra, miközben a kormány már több hete döntött az újranyitásról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: általános iskola digitális oktatás Maruzsa Zoltán oktatás Totyik Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés