Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. április 17. 20:48

Több mint százat dobott a Szedeák, előnybe került a Paks ellen

Képriport
Meggyőző játékkal nyerte meg az első meccset a play-offban a Naturtex-SZTE-Szedeák a Paks ellen.

Hirdetés

Bár Capersnek köszönhetően a Paks kezdte jobban a meccset, az amerikai nyolc pontjával 11–4-re is vezetettek a vendégek, innen azonban sikerült váltania a Szedeáknak. Ebben nagy szerepe volt Djordje Dzseletovicsnak, aki távolról ellenállhatatlanul dobott. Ötből öt triplát vállalt a szerb légiós, miközben a Paks védekezése szétesett a kezdeti percekhez képest, a húsz pontot is közelítette a szegedi előny - ezúttal a büntetők és a hármasok is jól mentek.

Ez a szünet után Govens triplájával meg is lett, viszont a túloldalon Capers átlépte a húsz pontot. Viszont a negyed közepén James Dickey megkapta a negyedik hibáját, így a centert le kellett cserélni. Ez azonban nem látszódott meg a Szedeák játékán, Dzseletovics továbbra is eredményesen játszott, a harminc pontot is elérte, miközben védekezésben is jeleskedett a szegedi csapat, hiszen hét szerzett labdánál jártak, és masszívan húsz pont fölött volt az előnyük.

Dzunics Braniszlav a cseresorát játszatta ekkor, az utolsó negyedet pedig 85–60-ról várhatták a Tisza-partiak. Ellentétben a legutóbbi, Paks elleni hazai meccsel, most nem tudott visszajönni az ASE. Mindkét csapat négy magyarral volt a pályán, Kerpel-Fronius Balázs ziccere után pedig már 30 ponttal volt a különbség, 96–66. Az utolsó percekre már a fiatal magyarok kaptak főszerepet, Keller Iván hármasával lett meg a száz pont, a Szedeák pedig először nyert rájátszás meccset, és előnyből várhatja a párharc második, keddi mérkőzését.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 105–83  (31–19, 31–26, 23–15, 20–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 1. meccs. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Cziffra, Mészáros, Söjtöry.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7, Govens 14/6, Brown 15/3, Dzeletovics 40/15, Dickey 4. Csere: Keller I. 9/3, Bognár K. 7/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Balogh 2, Olasz, Mayer, Polányi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
ASE: Kovács Á. 5, Capers 26/9, Valerio-Bodon 3, Lóránt P. 5, Jackson 14/6. Csere: Eilingsfeld 10, Shepard 6, Paige 6, Velkey 5/3, Gulyás 2, Kis R. 1. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav
Kipontozódott: Paige (32.).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Atomerőmű SE Paks kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák rájátszás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés